KOJI SLATKIŠ

Maleni Angel je običan mačić: šašav i razigran. To što ima kolica uopće ne doživljava

Kao i druge životinje s invaliditetom, ne shvaća da je i po čemu drugačiji
Maleni Angel

Životinje s invaliditetom nikada ne shvate da su po nečemu drugačije. One uopće ne poimaju sebe tako i, ako njihovi skrbnici daju sve od sebe, mogu živjeti fenomenalan život.

Baš takvog živi mačić Angel iz Kolumbije. Njegova vlasnica Constanza Hernandez pronašla ga je kad je bio star svega dva tjedna. Nemoćno je ležao u lokvi, deformiranih nogu. Odnijela ga je veterinaru, koji je rekao kako ima oštećenje leđne moždine. Predložio je uspavljivanje. No, Constanza je odbila.

Malenog je najprije izliječila i udebljala, tako da je postao savršeno zdrav mačić. Onda mu je s majkom osmislila kolica sastavljena od plastične boce i kotačića s igračke automobila.

- Angel je u moj život došao u trenutku kad sam sebi postavljala mnoga pitanja vezana za smisao mog života. Osjećam kao da me je spasio, jer mi je dao smisao. Zaista osjećam kao da je on spasio mene, a ne ja njega. Došao je u moj život kao anđeo - rekla je Constanza i dodala:

- Ljudi misle da su životinje s invaliditetom nesretne jer se ne mogu razvijati kao ostale životinje, no to je netočno. On se normalno razvio i nema ni najblažu ideju da je s njim nešto drugačije . Šašav je, zaigran i sretan baš kao i svi drugi mačići koji imaju obitelj. Svaki dan od njega naučim nešto novo - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:56