Video

Maleni Julio je pronađen prljav i pun buha u jednoj garaži, a onda je slijedilo - kupanje

Nije time bio pretjerano sretan, ali se nije pobunio protiv tretmana
 Alejandro Miranda/Alamy/Alamy/Profimedia

Općepoznato je da mačke ne vole vodu. Jasno, ne odnosi se to na sve, ali mnoge gaje fini prezir prema njoj. Ipak, postoje situacije kada se neće oduprijeti pranju. Ne zato što su prljave i smrdljive, jer one imaju načine na koje mogu to riješiti bez tekuće vode, nego zato što su toliko jadne i slabe da se ne mogu oduprijeti.

Kad je spašen, maleni Julio je osim imena dobio i pošteno kupanje. Do tad je živio u jednoj garaži s majkom te braćom i sestrama, ali im život i nije baš bio bajan. Kod privremene udomiteljice je stigao prljav i prekriven buhama, pa nije bilo drugog načina da ga se dovede u red nego kupanjem. Ne treba ni napomenuti da nije izgledao pretjerano sretan novostima u životu, no nije se imao snage oduprijeti. Dopustio je ženi da ga našamponira, a onda sapunicu i ispere iz njegova krzna.

Nakon što se osušio, stvari su postale malo bolje, a najbolje od svega je sretna vijest: ni on ni njegova obitelj nikada više neće se vratiti u prljavu garažu. Svi su pronašli privremene ili trajne udomitelje i dani u kojima su bili prljavi i gladni sada su definitivno iza njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:24