NEOBIČAN LJUBIMAC

Mnogi bi ustuknuli od nje, no žena se na Facebooku pohvalila svojim novim kućnim ljubimcem

Kod ove životinje je najnevjerojatnije to što ona zapravo može osjetiti miris i okus svim dijelovima tijela
 Screenshot Facebook

Mnogi ne vide ljepotu u životinjama općenito, no ima i onih koji su skloni samo određenima. Mnogi bi ustuknuli od ljubimca koji bi bio kakav gmaz, a da ne govorimo o žoharima ili stonogama. No, postoje oni koji baš u tim životinjama vide ljepotu i biraju ih za kućne ljubimce. One se posebno uzgajaju i prodaju baš kako bi nekome uljepšavali život.

Među njima je i afrička divovska dvojenoga. Snimku svoje ljubimice je na Facebooku objavila vlasnica, koja ju je nazvala najboljim rođendanskim poklonom. Na snimci vidimo kako se životinja kreće po ruci.

Dvojenoge uglavnom imaju tijelo dugo do 28 centimetara, kažu iz zagrebačkog ZOO vrta.. Na glavi im se nalaze kijačasta ticala i jednostavne oči. Imaju dva para nogu, a brane se na dva načina. Ili se uviju u usku spiralu ili iz pora izbacuju tekućinu koja iritira njihova napadača.

U prirodi se one hrane mrtvom organskom tvari, dok u ZOO vrtu jednu razno voće i povrće. Ima dva glavna načina obrane, ako se osjeća ugroženo: uvije se u usku spiralu ili pak iz pora izluči tekućinu koja smeta njihovim napadačima. Na ljudskoj brizi ona živi jednako dugo kao i u prirodi - između pet i sedam godina. Kod ove životinje je najnevjerojatnije to što ona zapravo može osjetiti miris i okus svim dijelovima tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:08