TRAŽI SE GARA

Najljepši oglas na svijetu: Djevojčica iz Slavonije sama nacrtala mačku koja je nestala

Malena čupavica zadnji je put viđena prije sedam dana. Curica je jako zabrinuta za nju i moli pomoć

Oglas

 Facebook

Kad nestane životinja koju volimo, logično je da objavimo oglas. Želimo javiti svima da bića koje nam je drago nema i zamoliti ih da nam pomognu da ga nađemo, da se vrati doma.

Upravo to je napravila sedmogodišnja Mila iz Osijeka. Kad je maca o kojoj se brine, jedna od njih tri, nestala, malena je znala da nešto mora poduzeti. Ali što? Sliku njene drage Gare, kako ju je nazvala, nitko nije imao, a opet, treba ljudima nekako reći kako maca izgleda. Malena je zato sjela i nacrtala je. Napisala je da je njena ljubimica čupava i dodala broj mobitela svog strica, na koji se svi koji macu vide mogu javiti.

- Nadam se da će se vratiti, tražimo je svaki dan. Nadamo se najboljem... Moja nećakinja je jako zabrinuta - prošli tjedan zbog korone nije išla u školu, pa je Garin nestanak još jače utjecao na nju. Od svih nas redovito dobiva izvještaje o potrazi, jer se ne predajemo - rekao nam je njen stric i ispričao kako je ljubav između Mile i Gare rođena u prvom trenutku kad ju je vidjela. Garina mama je napuštena, ničija maca koja se na neki način samoudomila kod Milinog strica. Tamo je na svijet donijela svoje malene, a pa su njih dvoje zajednički preuzeli brigu o mačkama. I zavoljeli ih.

Gara je nestala prije sedam dana iz Psunjske ulice u Osijeku. Može biti bilo gdje, zapravo, jer je sigurno otišla negdje odakle se ne zna vratiti doma. Stric svakog jutra i večeri obilazi ulice, bliže i dalje, ali nije je nigdje vidio.

- Ima tek deset mjeseci. Nije bila kastrirana, to smo trebali uskoro napraviti, ali se ovo dogodilo prije. Bojimo se da je pobjegla od nekog mužjaka i da se ne zna vratiti. Puno sam mačaka vidio na ulicama u ovim svakodnevnim obilascima, ali nijedna nije ona - kaže nam.

Ako ste vidjeli Garu, javite na broj u oglasu. Jedna djevojčica je nestrpljivo čeka. Znate da u dječjoj dobi gotovo nijedna bol ne boli kao ona kad nestane naš voljeni ljubimac, pa zato razveselimo Milu - lijepim vijestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:52