VIDEO

Nesretna kujica nakon smrti svog vlasnika nije reagirala ni na što - a onda se dogodilo čudo!

Satima je ležala na svom jastuku i gledala u kuću, mjesto gdje su zajedno i sretno živjeli

Sadie nakon smrti vlasnika

 TikTok screenshot

Vlasnici ljubimaca svjesni su da oni žive kraće od nas i da će, ako sve bude u redu, umrijeti prije nas. Beskrajno je to tužna situacija, no svi smo je prihvatili kad smo neku životinju doveli u svoj život. Ipak, postoji gori scenarij od toga, onaj koji nitko od nas ne planira, ali nekada se dogodi: da mi odemo prije njih. Patnja tih životinja, a posebno pasa, jasna je i pogađa sve one koji joj svjedoče. Posebno je teška ako su pas i vlasnik ili vlasnica živjeli sami, bez obitelji koja će ljubimca preuzeti.

Jedna je korisnica TikToka podijelila priču iz svog susjedstva. Naime, kujica imena Sadie bila je uz svog čovjeka kad je preminuo. Trebalo je nekoliko sati da drugi ljudi otkriju što se dogodilo i pronađu tijelo muškarca i njegovu vjernu kujicu, koja je ležala uz njega. Ni kad su ga odnijeli, nije reagirala. Samo je ležala ispred kuće i tugovala.

- Bila je neutješna. Samo je ležala na svom jastuku i buljila u praznu kuću. Nije čak ni trznula uhom kad sam ušla u njeno dvorište - pojasnila je žena.

Premda stručnjaci kažu da psi ne razumiju smrt, očigledno je da razumiju da se nešto ozbiljno dogodilo. Sadie je razumjela da njenog čovjeka na neki način više nema.

Tiktokerica ju je odlučila udomiti. Daje joj svu moguću pažnju, poslastice, hranu i milovanja, kako bi zaboravila na tugu. No, još uvijek u šetnji zna otrčati do svoje stare kuće. Psi pamte na drugačiji način od nas, njih na neke stvari podsjeti miris ili mjesto, tako da je jasno da Sadie odlazi do doma koji miriše na nju i njenog pokojnog vlasnika, vjerojatno kako bi provjerila ima li kakvih novosti i je li se možda vratio.

Kad je tamo, u svojem nekadašnjem dvorištu, sasvim sigurno se sjeti kako im je bilo lijepo. Ne pamti ona, kao ni drugi pripadnici njene vrste, stvari poput češkanja pred televizorom ili jutarnjih jurnjava poljem, ali se sjeti da je tu bio netko koga je voljela i tko je volio nju. Netko s kim joj je bilo lijepo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:24