NAKON NESREĆE

Ova maca morala je dobiti kolica, ali se vrlo brzo navikla na njih i opet se slobodno kreće

Nisu ona sačinjena od vrhunskih materijala, već od kotačića i plastičnih cijevi za vodu
 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Ima onih koji misle da životinja s invaliditetom pati, da ne može živjeti kvalitetan život i da je najbolje eutanazirati je. No, svi koji su ikada bili u kontaktu s nekom od njih svjedoče o nevjerojatnoj želji za životom i o nesputanosti invaliditetom koju te životinje pokazuju - one, zapravo, kao da uopće ne vide da su po nečemu drugačije od ostalih. Zašto bi se zdravo stvorenje koje ne može koristiti jednu nogu ili nema oko uspavalo? Ako ga ništa ne boli, naravno da ne bi trebalo.

Jedna takva mačka živi u turskom gradu Mugli. Pronađena je paralizirana na ulici, nakon što ju je vjerojatno udario automobil. Oporavila se, no ne može koristiti zadnje dvije noge. Žena koja ju je spasila i dala joj ime Iziy doskočila je tom problemu: napravila joj je kolica. Nisu ona sačinjena od vrhunskih materijala - žena je iskoristila kotačiće i plastične cijevi za vodu kako bi složila spravicu koja će mački pomoći da hoda.

Prve je korake malena napravila nevoljko, zbunjena, a potom je shvatila da uz pomoć te čudne sprave može hodati, pa je sad njome oduševljena. Juri naokolo, nesputana kolicima, sretna i voljena.

image
Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia
image
Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:22