DUBOKA STAROST

Ovo je najstariji pas na svijetu: Ima 23 godine i 7 dana, a iza njega je grozna priča

Ime je dobio po liku iz crtića Tom i Jerry, jer su obojica jednako opaki
 Afp/Afp/Profimedia/Afp

- Pozdravite novog najstarijeg psa na svijetu! Spike, koji živi s vlasnicom Ritom Kimball u Ogiju, ima 23 godine i 7 dana - objavili su to iz Guinnessove knjige rekorda.

Maleni mješanac čivave na svijet je došao u studenom 1999 godine. Njegova sadašnja vlasnica pronašla ga je kada je imao oko deset godina. Bilo je to na parkiralištu jedne trgovine, a pas kojeg je vidjela izgledao je lako loše. Na leđima mu je nedostajalo dlake, a oko vrata je imao krvave rane. Njegov izgled govorio joj je da je to malo stvorenje prošlo sito i rešeto i da mu treba zaštita. Vjerojatno ga je takvog jadnog netko ostavio ispred trgovine, jer je on tamo čekao tri dana, ne mičući se s mjesta.

Rita mu je prišla, pomazila ga i otvorila vrata automobila. Odmah je uskočio unutra i tako je počeo njihov zajednički život. Ime mu je dala po psu iz crtanog filma Tom i Jerry. Bilo je to ironično: Spike je veliki pas, dok je njen ljubimac bio malen. No, pojasnila je, karakter mu je bio kao da ima tijelo veličine tenka, a ne kartona mlijeka.

Od tada je ovaj dvojac nerazdvojan, i premda su godine učinile svoje, Spike je u svojoj glavi i dalje jednako oštar i opasan. Uz to je sad i dobio titulu najstarijeg na svijetu, tako da ne samo da je opak, nego se može umisliti jer je postao slavan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2023 10:05