NELASKAVA TITULA

Ovo je Scooter. On je i službeno proglašen najružnijim psom na svijetu

Ne samo da mu jezik stalno strši van, nego ima i deformirane dvije stražnje noge
 Philip Pacheco/Afp/Profimedia

Ljepota je zaista u oku promatrača. U stanju su nas oduševiti stvorenja koja možda na prvi pogled nisu najljepša na svijetu, ali ima u njima nešto posebno. Koliko je samo ljudi diljem svijeta udomilo psa ili mačku koja im se u prvi mah nisu učinila kao neki ljepotani, a onda su otkrili kako im je karakter zaista prekrasan. Samo to i jest važno - unutarnja ljepota, jer ova vanjska je svim stvorenjima na svijetu ionako prolazna.

O tome bi ponešto mogla reći vlasnica sedmogodišnjeg Scootera, kineskog kukmastog psa. Linda Elmquist je svog ljubimca prijavila na Svjetsko natjecanje za najružnijeg psa, koje je u petak održano u Kaliforniji. Premda je konkurencija bila žestoka, Scooter je pobijedio.

Nije da je titula nešto laskava, jer ne zvuči kao nešto čime bi se čovjek hvalio, no, sad Linda može reći da živi s pobjednikom na jednom natjecanju. Kad ga je prije sedam mjeseci udomila od vlasnika koji se više nije mogao brinuti o njemu, nije razmišljala ni o kakvim natjecanjima. Učinila je to kako bi ga spasila od eutanazije, koja mu je prijetila.

Ne treba ni reći da ga nitko nije htio: Ne samo da mu jezik stalno strši van, nego općenito nije baš prekrasan, a uz to je rođen s deformitetom dviju stražnjih nogu. Sumnjalo se da će ikada moći hodati, no on je svima dokazao da su u krivu.

Linda ga je dovela doma i pružila mu obilje ljubavi, zbog čega je on danas presretan pas. Možda nije najljepši na svijetu, no njoj je divan i to je jedino važno.

image
Philip Pacheco/Afp/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 08:30