JADNI VLASNICI

Pas koji najviše na svijetu voli blato: Nitko ne uživa u lokvama kao on

Ignorira ljudske poglede nevjerice, kao i njihove uzvike neodobravanja

Ilustracija

 Tevarak Phanduang/Alamy/Alamy/Profimedia

Neke životinje, među kojima su svinje, uvale se u blatnu kupku jer na taj način štite kožu i od nametnika i od prejakog sunca. No, s druge strane, postoje životinje kojima to blato apsolutno ni malo nije potrebno, no svejedno se vole uvaliti u blatnu lokvu kad god imaju priliku. Zašto? Dva su razloga. Jer mogu i jer je to neopisivo zabavno.

Pas Barley u svakoj šetnji koja ga vodi uz neku blatnu lokvu ima ta dva dobra razloga da se uvalja. To što ga vlasnici gledaju s nevjericom i gađenjem (svjesni da će oni to blato ispirati iz njegova krzna) uopće ga ne dira. On je sretan kad naiđe na neku lokvu, pa uspješno ignorira ne samo njihove izraze lica, nego i povike kojima ga pokušavaju zaustaviti.

To ga posve razumijemo. Jesmo li mi ikada poslušali, recimo, naše prijatelje ili roditelje kada su nas savjetovali da se ne uvaljamo u neko blato u našem životu - bilo da je riječ o povratku u lošu vezu ili ostanku na poslu koji je izvor stresa? Nismo ih poslušali, iako smo znali da su u pravu. Pa ako netko naše inteligencije može donijeti tako loše odluke, zašto ne bi i Barley? On se barem dobro zabavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:31