ODANOST

Pas trčao više od šest kilometara kako bi doveo spasioce do svog ozlijeđenog vlasnika

Još su tri čupavca bila u nevolji, no oni su odlučili ostati sa svojim čovjekom

Automobil je završio na dnu provalije

 Baker County Sheriff‘s Office Facebook

Kažu da nema vjernijih bića na ovom planetu od pasa. Dokazao je to jedan čupavac koji je trčao 6,5 kilometara kako bi ljudima ‘javio‘ kako je njegov vlasnik u ozbiljnoj opasnosti. On je, naime, završio na dnu jedne provalije i da nije bilo jednog od njegovih pasa, pitanje je kada bi bio pronađen.

Brandon Garrett sa svoja četiri psa vozio se okrugom Baker, blizu mjesta na kojem je njegova obitelj kampirala. No, jedan zavoj na cesti nije uspio savladati i njegov je automobil završio na dnu provalije. Garrett je preživio, ali se nije mogao izvući iz automobila.

Na sreću, jedan od njegovih pasa uspio se nekako izvući iz automobila, a onda je trčao 6,5 kilometara do kampa u kojem je bila Brandonova obitelj. Uspio ih je pronaći. Videći psa samog, bez vlasnika, i ti vrlo uznemirenog i stanju koje im je sugeriralo da nešto ne valja, muškarčeva obitelj se digla na noge i započela potragu. Na kraju su vidjeli njegov automobil, no teren je bio takav da do njega nisu mogli sami doći, pa su pozvali pomoć.

- Naš šerif Ash je, uz pomoć psa, utvrdio gdje se vozilo nalazi. Dok je tražio kako se približiti potoku, čuo je osobu koja je vičući tražila pomoć. Bila je riječ o vozaču, koji je pronađen živ, otprilike stotinu metara iznad vozila, iz kojeg se nekako uspio izvući. Šerif mu je pružio prvu pomoć, a onda je izvučen iz provalije te je helikopterom prebačen u regionalnu bolnicu. Tri psa bila su uz njega, neozlijeđena - objavili su iz ureda šerifa okruga Baker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 10:02