UDRUGA ROCCO

Prošle su tri godine otkako je jezivo zlostavljan pas iz Vinkovaca došao na njihovu skrb: Pogledajte ga danas

Njega je na kraju udomila volonterka Lora, koja se brinula za njega za vrijeme oporavka

Pas Pele danas pomaže djeci

 Udruga Rocco Vinkovci

Prošle su tri godine otkako je vinkovačka udruga Rocco na skrb preuzela psa kojem su dali ime Pele. Crni pas s dijelovima noge koji nedostaju ionako je bio kandidat za eutanaziju, što im je bilo predloženo. Netko mu je, naime, odsjekao dijelove noge na istoj strani tijela, pa su veterinari strahovali da se uopće neće moći kretati.

- Na današnji dan, prije tri godine, ova malena udruga izborila se za Pelea. Na današnji dan, prije 3 godine, Pele je odabrao život. Na današnji dan, prije 3 godine, u naše živote ušao je on. I na današnji dan, unazad tri godine, spašen je Pele. Sve ostalo je povijest… Hvala ti, luđače jedan prepun života, hvala ti što naš učiš poštovati razlike - objavili su iz udruge.

Njega je na kraju udomila volonterka Lora, koja se brinula za njega za vrijeme oporavka. Uz nju je on postao pas rehabilitator, koji je s njom vrlo brzo nakon oporavka počeo biti stalni član njenih radionica o vršnjačkom nasilju.

- Svi oni super reagiraju na Pelca. Njegov rad se svodi samo na to da bude uz njih, jer sam ja protivnik dresure i takvih načina da se od psa radi robota. On je sad postao popularan i poznat, a to je ovoj djeci velika stvar. Naime, djeca s poteškoćama često su marginalizirana, nisu omiljena u društvu, a sad se pokazalo da imaju nešto na što su njihovi vršnjaci ljubomorni: Pelea - ispričala nam je tad Lora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 02:41