DIVOTA

Sretna svinja: Upoznajte vepra kojem je najbolji prijatelj pas, a ima svoju kuću i bazen

Praščić je pronađen odbačen u kartonskoj kutiji, tek nekoliko sati star. Slijedilo je mjesec dana borbe
Dora i vepar u bazenu
 Instagram dora2go

U pandemiji smo se svi nastojali zabaviti na neki svoj način. Mnogi od nas su, odvojeni od voljenih ljudi, odlučili postati još plemenitiji i pomagati svima onima kojima je pomoć potrebna. Među njima je i kineskinja Dora Ngai, koja je stjecajem okolnosti postala skrbnica jedne divlje svinje.

Sve je počelo prošle jeseni, kada je njen vrtlar u dvorištu pronašao kutiju sa svega nekoliko sati starom svinjom. Nikad nećemo znati zašto ju je netko odvojio od majke i potom odbacio, no vrtlar ju je donio Dori. Nije znao što da napravi s malenim bićem. Dori je bio dovoljan jedan pogled da zaključi: maleno stvorenje ostaje s njom, dečkom i njihova četiri psa.

- Prva četiri tjedna bila su teška i zamorna. Zbog pandemije koronavirusa stalno smo bili kući pa smo imali vremena brinuti se o njoj. Počeli smo je hraniti kravljim mlijekom, ali nakon tri dana svinja se razboljela i jako oslabila. Raspitivala sam se kako se brinuti o mladunčetu divlje svinje, no svi su mi rekli da kad su tako mladi, uginu bez majke - ispričala je Dora za portal Bored Panda.

Pojasnila je kako su bili veoma odlučni u tome da će svinja ostati s njima, pa su istraživali što učiniti. Odmah su dobili preporuku da je hrane mlijekom za štence. Maleno stvorenje se odmah počelo oporavljati.

- Na internetu smo pročitali da će je trebati hraniti svakih sat vremena, pa smo moj dečko i ja smo naizmjence spavali u dnevnoj sobi s njom gotovo prva četiri tjedna, hranili smo je svaki sat kad se probudi i počne plakati. Bilo je to kao da se brinemo o bebi - rekla je Dora, koju je brinulo kako će njihova četiri ljubimca reagirati na novog člana obitelji. No, nije bilo razloga za bojazan - prva žrtva opakog šarmera bio je labrador, koji joj je danas najbolji prijatelj.

Nakon što je svinja narasla, napravili su joj vlastiti dom i njen maleni bazen, jer je luda za vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:28