MALI ‘USISAVAČI‘

Što rakuni vole jesti? Stručnjaci kažu: Baš sve! Ovaj dvojac ima o tome svoje mišljenje

Vlasnici su na pladanj složili razne poslastice i onda su svojim ljubimcima pustili da biraju
 Facebook

Što rakuni vole jesti? Stručnjaci kažu kako je zaista sve i svašta: od crva, insekata, orašastih plodova i voća, pa do ptica, sisavaca i riba. Rakuni su zaista životinjske 'kante za smeće' koje u sebe trpaju baš sve što im dođe pod zube, a često kradu hranu i ljudima. No, svaki rakun ima svoj popis omiljenih namirnica, tako da to dosta varira.

Zbog toga su vlasnici dva rakuna odlučili napraviti pokus kako bi otkrili što je njihovim ljubimca najdraže. Na pladanj su poslagali raznu hranu: od salame i sira, preko badema, grožđa... Potom su dvojcu pustili da odaberu što im se u tom trenutku jede. Mora se priznati kako su debeljuškasti rakuni bez imalo srama posegnuli za cijelim nizom stvari, za koje je očito kako to nije prvi put da je jedu, dok su oko drugih ipak malo oklijevali.

Ono što je zabavno jest promatrati kako šapicama rukuju s hranom. Rade to pažljivo i koncentrirano, potpuno posvećeni namirnici koja je ispred njih. Iako je po njihovim trbuščićima jasno da nikad ne gladuju, jasno je da hranu ne odbijaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 18:10