UDOMLJENA

Upoznajte mačku-sirenu iz Slovenije: Sally živi apsolutno glamurozan život, što i zaslužuje

Njen vlasnik pronašao ju je u parku, polumrtvu. Spasio ju je, ali dijagnoza je bila loša
 Instagram Sally Mermaid Cat

Ona je, sasvim sigurno, najljepša mačka među sirenama. I obratno. Sally Mermaid Cat mačka je s invaliditetom, koja u kretanju koristi kolica. No, njezin vlasnik Janez Jeretič je za Bored Panda ispričao kako se mačka uopće pojavila u njegovom životu.

- Razgovarao sam s prijateljicom u parku i u blizini ugledao Sally. Najprije sam pomislio sam da je mrtva, jer se nije micala. U jednom trenutku sam vidio kako pomjera prednje šape. Skočio sam, primio je u ruke odveo veterinaru. Tamo su ustanovili da ima lovački metak u vratu i da nikada neće moći hodati - rekao je Janez.

No, on je bio odlučan da, unatoč toj dijagnozi, mački koju je odlučio zadržati i dati joj ime Sally ništa u životu ne fali. Otvorio joj je profil na Instagramu na kojem su njene fotografije. Veoma često pozira s repom sirene.

- Taj kostim joj ne smeta. Zapravo, pomaže joj da zadrži toplinu u donjem dijelu tijela koji je paraliziran. Želim da ljudi vide Sally na isti način na koji je ja vidim: kao prelijepo stvorenje koje je mnogo patilo, ali je sada sretno - pojasnio je Janez.

Briga o njoj jednaka je kao i za svaki drugu mačku, samo joj on mora tri puta dnevno prazniti mjehur, jer ona to ne može smma. No, kaže, to nije nikakav problem jer je beskrajno sretan kad je čuje kako prede dok se maze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:02