LJUBIMAC

Upoznajte Zlatka, najšašavijeg patka u zemlji. Nećete vjerovati zašto je završio kod veterinara!

Prvi put je na pregled odnesen kad se jedva gegao, jer je bio pretio, a potom i zbog parazita
Zlatko ponosno pozira sa svojim ”ulovom”
 Domi-vet

Zlatko se uvalio u probleme. Nije dobro slušao predavanja u Pačjoj školi, progutao je klip kukuruza i završio na hitnoj, u Domi-vetu u Zlataru, piše portal Ni zagorje malo.

Omiljeni zagorski veterinar Goran Domitran ovih je dana imao na obradi pernatog ljubimca, patka Zlatka. Operacija uspješna, pacijent se živ, zdrav i veseo vratio doma.

Zlatko je, naime, progutao klip kukuruza, u Zagorju bi rekli rucelj, koji mu je zapeo u voljki (to je naziv za proširenje jednjaka u kojoj životinje koje ga imaju skladište hranu prije varenja).

– Patak Zlatko je krasan ljubimac, ali je čest pacijent u našoj praksi. Ovaj put se ozbiljno uvalio u probleme. Vlasnice su primijetile da Zlatko ne jede i potiskuje vratom, kao da je nešto zapelo. Palpacijom je utvrđeno pomično strano tijelo u voljci. Uz sedaciju smo istisnuli strano tijelo kroz jednjak i ždrijelo van – objavio je Domitran na Facebook stranici svoje ordinacije Domi-vet.

Zlatko je star dvije godine. Vlasnice su ga kupile na sajmu, ali ne za obrok. Ostao je kućni ljubimac.

– To je tovni patak. Već sam ga liječio. Prvo se jako udebljao da se jedva gegao, pa smo ga stavili na dijetu. Onda je previše smršavio, napali ga paraziti, pa smo i to izliječili. Zlatko ko Zlatko, stalno neki problemi – smije se dr. Domitran koji ga je svaki put uspješno izliječio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:44