MI TO NE BI MOGLI

Uselio mu se u auto: ‘Prvo sam umro od straha, ali onda sam se uspio pribrati...‘

Riječ je o životinjama koje imaju otrov, ali je on opasan za malena stvorenja
 Screenshot TIkTok

Mi u rubrici VauMijau volimo sve životinje, no negdje ipak povlačimo granicu. Recimo, kad je riječ o tome da nam se u automobil useli pauk, a mi ga pustimo da tamo živi. Mi bismo ga živog i zdravog iselili.

No, korisnik TikToka imena Tony, koji živi u australskom gradu Nowri, vidio je u svom automobilu pauka kojeg se naziva huntsman. Taj svat ne plete mreže, nego lovi plijen, a često se zavuče u kuću ili automobil. Pošto je prilično velik (za jednog pauka) bilo je već slučajeva da su ih ljudi pustili da žive s njima, jer su im simpatični. Otrovni su, ali samo za svoj mali plijen, ali ne i za ljude.

Tako da i nije toliko čudno što je Tony odlučio pauka pustiti da živi u njegovom automobilu. Na snimci ga vidimo kako se kreće po vratima - pauka, ne čovjeka. I čini se da je riječ o ženki.

- Dao sam joj mnogo prilika da ide van i ima sretan život, no ona želi ostati unutra, sa mnom. Tako da smo sad prijatelji i meni se to sviđa - rekao je, ipak priznavši da je na početku bio prilično prestrašen kad ju je vidio, no sad mu je jako draga.

Premda je mnogima bilo prilično odvratno vidjeti pauka, Tony je dao sve od sebe da je obrani. U kasnijem video pojasnio je kako zajedno žive dva tjedna i da bi on volio da to još dugo potraje.

Premda nam se ova ideja ne sviđa pretjerano, ako čovjek ima na umu da živimo u svijetu u kojem mnogi životinjama nanose nevjerojatne patnje, ovo je lijepa priča o čovjeku koji je naučio živjeti sa stvorenjem koje izgleda drugačije. I to je, zapravo, jedan od onih slučajeva iz kojeg svi možemo puno naučiti.

@tikswit and first she frightened me, but now I‘ve come to love her. #spider #australia?? ♬ original sound - Tony

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 05:40