VIDEO

Vlasnik pokušavao cementirati ispred kuće, ali nije dobro zatvorio vrata između sebe i psa

Simpatični čupavac nije se dao potjerati, nego je jurcao naokolo, što je njegova čovjeka bacilo u očaj

Ilustracija

 Pakazite Sudchai/Alamy/Alamy/Profimedia

Ako već vidimo tragove neke životinje u cementu, to su obično mačke. Znatiželjne čupavice su te koje uvijek, kad netko nešto cementira, baš hitno moraju prošetati po svježem materijalu i tako ostaviti svoj trag. Osim njih, to ponekad naprave ptice. No, psi baš nisu poznati po tome da na taj način uništavaju ljudski rad.

S druge strane, jednog se psa nije ni najmanje ticalo to što njegova vrsta inače radi. Kad ga je vlasnik zatvorio, on je nekako uspio izaći i jasno, kao svaki pravi, odani ljubimac pridružio se svom vlasniku u poslu. Doduše, nije mu pomagao da dovrši ono što radi, već je dao sve od sebe da taj vlasnik što duže vremena bude na svježem zraku. Ako to nije dokaz ljubavi, ne znamo što jest.

No, način na koji je došao do toga možda i nije najbolji. Premda cilj opravdava sredstvo, kao vlasnici pasa moramo reći da bismo mi svojim ljubimcima zbog ovakvog ponašanja uskratili poslastice i igračke tog dana, jer je njegovo ponašanje zaista grozno. No, pošto nije naš, valja priznati kako izgleda zabavno dok tako jurca, sav sretan, i da nas je dobro nasmijao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:49