SVI SE PITAJU

Zašto glavni mišolovac izgleda ovako tužno? Pati li zbog skorog Johnsonovog odlaska?

Iako ‘njegovi‘ statusi na Twitteru govore da se nije baš vezao za premijera u odlasku, možda to i nije istina...
 Justin Ng/Avalon/Profimedia

Dok mediji i svjetska javnost nagađaju tko će naslijediti Borisa Johnsona na mjestu premijera Ujedinjenog Kraljevstva, postoji netko na koga su svi zaboravili. Netko koga se politika u srži baš i ne tiče, tko sasvim sigurno ne prati debate na televiziji i ne vodi računa o nečijoj popularnosti, no koga itekako zanima tko će useliti u rezidenciju u Downing Streetu 10.

Taj netko je Larry, najpoznatiji britanski mačak. On je prije 11 godina, na poticaj tadašnjeg premijera Davida Camerona, doveden iz skloništa. Za vrijeme "mandata" u Downing Streetu, promijenio je tri premijera (uključivši Johnsona), pa se novinari redovito šale kako je na toj adresi mačak duže od većine njihovih premijera.

No, na snimkama koje su nastale u utorak popodne mačak izgleda kao da ga muče sve brige ovoga svijeta. Nije poznato kakav je odnos imao s premijerom u odlasku. Muči li ga skori Johnsonov odlazak? Iako se na Twitteru ‘izjašnjavao‘ tako da se moglo shvatiti da mu ovaj nije pretjerano drag, možda tu ipak ima neke ljubavi. Možda je sit promjena vlasnika? Ili ga muči nešto prizemnije - možda su mu promijenili marku hrane koju jede ili pak pijeska kojeg koristi.

Mačak je početkom srpnja ‘pojasnio‘ kako stvari stoje objavom na Twitteru.

- Vrijeme je da razjasnimo neke stvari.

1. Ja nisam ‘mačak Borisa Johnsona‘

2. Kao i svi drugi premijeri, i on je samo privremeni stanovnik Downing Streeta

3. Ja živim ovdje. Kad on konačno ode, ja ostajem

4. Da, sve je ovo veoma sramotno, ali uskoro će biti gotovo - stoji u objavi neslužbenog profila mačka za kojeg nije točno poznato tko ga vodi.

Larry službeno nosi titulu "Glavni mišolovac Kabinetskog ureda Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske" poznat je po tome da redovito šeće svojim područjem, pa je tako svojevremeno napravio problem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, kojem se zavukao ispod automobila, pa ovaj nije mogao otići dok se mačak nije odlučio maknuti.

Puno je toga zabavnog u vezi s ovim mačkom. Recimo, iako je službeno mišolovac, prvih mjeseci nije ulovio nijednog miša. Čak su ga poslali na treninge, u sklopu kojih su ga učili na lov tako što su mu davali plišane miševe. No, čim je shvatio kako se to radi, nije prestao.

Kad je prvi put vidio novinare, ogrebao je jednu novinarku i sakrio se ispod stola. U međuvremenu se navikao na reflektore i bliceve, pa se sad više ne obazire na njih.. Iako ne voli muškarce, totalno se oduševio Barackom Obamom. Voli se ubaciti na fotografije dužnosnika, ostavljati dlaku na odijelima, a nije mu mrsko ni potući se s drugim mačkama.

Ima svoj Instagram i Twitter profil, a na potonjem često "objavljuje" urnebesne statuse. Recimo, jednom je prilikom najavio da će se kandidirati za idućeg premijera, a sve je nasmijao kad je "napisao" kako traži batlera koji bi riješio problem s Brexitom, bio velikodušan kad je riječ o poslasticama i redovito mu češljao krzno.

image
Justin Ng/Avalon/Profimedia
image
Justin Ng/Avalon/Profimedia
image
Justin Ng/Avalon/Profimedia
image
Justin Ng/Avalon/Profimedia
image
Justin Ng/Avalon/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:19