ČESTA PREVARA

Žena kupila ‘čistokrvnog psa bez papira‘ koji je trebao biti shih tzu, ali je dobila nešto sasvim drugo

Platila ga je 250 dolara, misleći da je dobro prošla, ali kad je narastao, shvatila je što su joj ‘podvalili‘
 Screenshot TikTok

Cijeli je niz razloga zašto, ako već odlučimo kupiti psa, to ne činimo tako da ga kupimo od ‘štancera‘. Tako se, naime, u slengu nazivaju oni kojih su diljem svijeta puni oglasnici, i koji po povoljnijoj cijeni od registriranih uzgajivača nude određene pasmine. I dok odgovorni registrirani uzgajivači genetski testiraju pse, vode računa o uvjetima u kojima živi njihova majka i oni sami kad dođu na svijet, štanceri ne rade ništa od toga. Njima je samo bitno da zarade.

I zato ni najmanje ne žalimo ženu koja je preko oglasnika kupila ‘čistokrvnog shih tzua‘, a pas je narastao u nešto što ni najmanje ne nalikuje na tu pasminu. Ona ga je zavoljela i kaže da ga ne bi dala ni za što na svijetu, pa mu je čak otvorila i profil na društvenim mrežama. Na kraju smatra kako je 250 dolara bila odlična ‘investicija‘, jer je dobila ljubimca kojeg obožava i koji nju jednako toliko voli.

Istina, nije baš shih tzu, zapravo, nije mu uopće nalik, ali je njen primjer sjajan kako bi oslikao sve probleme vezane za kupovinu kućnih ljubimaca od neregistriranih uzgajivača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:11