SUDBINA

Žena, ne znajući, udomila voljenu kujicu koje se morala odreći kao malena djevojčica!

Za udomljenje baš tog psa se odlučila zato što joj je nalikovao na onoga kojeg je imala u djetinjstvu
 Facebook

Nicole Grimes bila je desetogodišnjakinja kada je dobila svog prvog ljubimca - psića Chloe. Četiri godine poslije, bila je primorana da ga da na udomljavanje, ni ne sluteći da će se godinama kasnije ponovo sresti.

- Kad sam bila mala sve što sam željela bio je psić. Baka mi je ispunila tu želju, donijela je Chloe s ružičastom vrpcom zavezanom oko vrata - ispričala je Nicole, piše Klix.ba.

Od toga dana, Nicole i Chloe nisu se odvajale, no nakon četiri godine bila joj je primorana reći "zbogom".

- Tata je dobio posao od kuće i stalno je provodio vrijeme na telefonu, a Chloe je bila previše razigrana i stalno je lajala - objašnjava Nicole.

Shvativši da nema drugog izlaza, teška srca dala je psića na udomljavanje.

- Bila sam jako tužna. Jako sam je voljela - kaže.

No, osam godina poslije, Nicole je odlučila da udomi novog psa. Prijateljica joj je na Facebooku poslala nekoliko fotografija već odraslog mješanca pomeranca i pudlice koji je tražio dom, a ona je odmah primijetila sličnosti.

- Nenormalno je ličila na Chloe kada je bila štene, zato je odmah osvojila moje srce - rekla je Amerikanka koja je odlučila udomiti psa.

- Kada smo je doveli kući, odmah se uklopila. Ponašala se i radila stvari na isti način kao Chloe. Počela sam sumnjati da je to ona, ali muž je bio skeptičan po tom pitanju - objasnila je.

Nakon što su je odveli kod veterinara kako bi skenirali njen mikročip, ispostavilo se da je Nicole bila u pravu.

- Nismo mogli vjerovati. To je bio jedan od najuzbudljivijih trenutaka u mom životu. Kao da se vratio dio mog djetinjstva - rekla je presretna vlasnica.

Danas su Nicole i njena ljubimica ponovo najbolje prijateljice, a sada je tu i vlasničina kćerka, jednogodišnja Violet koja je Chloe odmah zavoljela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 10:03