NESTALA

Ako je vidite, nemojte se uplašiti! Neće vam ništa. Javite vlasnicima gdje je, da dođu po nju

U nedjelju je izašla iz terarija i od tad joj se gubi svaki trag. U velikoj je opasnosti
Agama Didi
 
 Privatni album

Didi je u nedjelju nestala iz svog doma i od tad joj se gubi svaki trag. Ova trogodišnjakinja je bradata agama i nestala je na području osječkog naselja Filipovica. Premda su njeni skrbnici pretražili sve vrtove oko svoje kuće, pa i šire, nisu je pronašli. Nije velika, zbog čega ju je teže pronaći. Nemaju ideju kuda je mogla krenuti, jer inače nije puštena vani.

Za nju je vanjski svijet opasan, jer ga ne poznaje. Osim ceste, automobila, pa čak i ljudi, opasnost su joj i mačke. Obraniti se ne može, tako da je zaista ugrožena.

image
Agama Didi
Privatni album

- Iskočila je iz terarija. Inače šeta po dnevnom boravku i izađe na terasu,ali samo kad je s nama. Ovaj put je bila sama, pa je izašla iz terarija, otišla na terasu i spustila se u dvorište. Iz njega je nekud otišla. Bili smo po svim susjednim dvorištima, ali ništa. Ona se jako umiri i spava ,boje je kao zemlja i onda se jedva vidi. Sve smo pregledali, ali nema je - rekla nam je njena vlasnica Irena.

Zamolila je one koji vide njenu ljubimcu da se ne uplaše, jer ona zaista neće ništa napraviti, već da njoj jave gdje se Didi nalazi, pa će ona doći po nju. S obzirom na to da su agame izrazito pametne životinje, koje prepoznaju svog vlasnika i reagiraju na ime, Didi će doći na poziv.

Ireni se može javiti na Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:59