KRATKA ŠETNJA

Aljaški malamut prošetao susjedstvom, policija vrlo brzo pokucala na vrata vlasnici

Ne zna se je li pas pobjegao ili ga je vlasnica sama pustila u šetnju, no ušetao je u dvorište 70-godišnjakinje

Aljaški malamut

 Natalya Onishchenko/Alamy/Profimedia

Fenomen ‘samošetača‘ poznat je diljem zemlje. Premda propisi zabranjuju da se psi bez nadzora kreću javnim površinama, mnogi to zanemaruju. Puste psa ili svima tvrde da im on pobjegne i sam se prošeće naokolo. Dovodi to do niza problema i s razlogom nije dozvoljeno: osim što nitko ne pokupi pseći izmet, ljubimac može nastradati u prometu, izazvati prometnu nesreću, ozlijediti neku drugu životinju. Premda su slučajevi napada na ljude, na svu sreću, rijetki, i to se također može dogoditi. Zbog toga se pse ne smije puštati da se šeću naokolo sami,

Ipak, to je napravila 27-godišnja vlasnica psa u Grubišnom Polju, gradu u bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ne zna se je li njen aljaški malamut pobjegao ili ga je sama pustila u šetnju, no ušetao je u dvorište 70-godišnjakinje. Ovoj se nije svidjelo da tako velik pas šeće njenim dvorištem, premda nije bio ni najmanje agresivan, pa je pozvala policiju u pomoć.

Oni su odmah vlasnici naplatili novčanu kaznu zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 17:35