OČAJNI APEL

"Ariju je sve gore, moram ga odvesti u Zagreb ili Split. Ostao sam bez posla. Pomozite!"

Vlasnik psa je Dubrovčanin Matija, koji je zadnja dva mjeseca obišao sve veterinare u tom gradu. Nitko ne zna što je njegovom ljubimcu
Pas Ari
 Privatni album

Jedna od tužnih situacija u životu svakog vlasnika psa je ona kad je ljubimac bolestan. Još je tužnije kad mu ne možete platiti liječenje, a znate da je to nužno. Apel kojeg je objavio Dubrovčanin Matija dirnuo nas je u srce. On ima psa Arija, udomljenog sa Žarkovice, koji je nema ni tri godine. Zadnja dva mjeseca je bolestan i svakog mu je dana sve gore. Kad je imao samo četiri mjeseca, Ariju je dijagnosticirana lišmanioza. No, vlasnik je s odgovarajućom terapijom to držao pod kontrolom.

- Zadnja dva mjeseca Ari teško diše, kiše, mjehurići izlaze iz njegova nosa, svaki dan povraća barem jednom i jedva da nešto jede. Posjetili smo sva tri veterinara u Dubrovniku, bili smo kod njih 14 puta u zadnje vrijeme, ali nema poboljšanja. Njegove oči su postale zamućene i bojim se da, ako uskoro ne otkrijemo što mu je i ne liječimo ga, da će oslijepiti - napisao je Matija, koji je pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava za svog Arija.

image
Pas Ari
Privatni album

Priznao je kako treba pomoć. Trebat će mu, procjenjuje, oko 600 eura da Arija odvede ili na Veterinarski fakultet u Zagrebu ili do Splita. Bit će tu pregleda, terapija, pa možda čak i operacija očiju. Zbog pandemije Matija ne radi i ne može si priuštiti da svom voljenom psu pomogne. Od potrebnog iznosa za sada je skupljeno svega 39 eura.

- Radili smo par testova u Dubrovniku. Probali razne antibiotike i CBD ulje. Nedavno su se oči počele mutiti, te mi je veterinar rekao da su katarakte. Danas smo opet bili kod veterinara na injekciju antibiotika i kortikosteroida jer mu je danas bio drugi dan da nije htio jesti a to mu od nama trenutno dostupnih opcija malo pomogne na dan-dva-tri - napisao je Matija.

Ariju se može pomoći uplatom NA LINK ili se može njegova vlasnika kontaktirati na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:19