TUŽNA VIJEST

Beluga koja je zalutala u Seinu, a jutros je izvučena iz nje, nije izdržala put do mora

Nesretna životinja je umrla u transportu, objavile su lokalne vlasti, koje su organizirale akciju spašavanja

Nesretna beluga umrla je u ovoj mreži, na putu do mora

 Jean-francois Monier/Afp

Kit beluga koji je izvučen iz rijeke Seine ranije u srijedu preminuo je, unatoč misiji njegova spašavanja, objavile su lokalne vlasti francuskog departmana Calvados.

U srijedu ujutro kit je izvučen iz Seine i pokušalo ga se prebaciti u slane vode u Normandiju. Bio je to pokušaj da mu se pomogne da preživi, jer je bilo jasno kako nema šanse za preživljavanje ako ga se pusti da pliva dalje. No, životinja je umrla tijekom transporta.

Nakon uspješnog izvlačenja iz rijeke, rečeno je kako još uvijek postoje sumnje u izglede za preživljavanje kita, koji bi u normalnom stanju trebao težiti oko 1200 kilograma, a imao ih je 800. Nije obećavala ni činjenica da odbija hranu koju su mu stručnjaci ostavljali u rijeci zadnjih dana. No, mnogi su se nadali kako, s obzirom na ljudsku intervenciju i plan njegova oporavka, ipak ima nade za ovu veliku životinju. Pokazalo se kako su optimisti ovoga puta bili u krivu.

"Unatoč neviđenoj operaciji spašavanja beluge, s tugom objavljujemo da ga više nema", objavile su na Twitteru lokalne vlasti departmana Calvados.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:12