VLASNIK NE ODUSTAJE

Bibi je nestao prije godinu dana u Vinkovicima. Dobro pogledajte sliku, možda ste ga negdje vidjeli

 Privatni album

Među najtežim situacijama u životu vlasnika ljubimca je sigurno ona kada je pas ili mačka nestao. Stotinu je pitanja, strah od najgoreg, neizvjesnost... No, vlasnici često zapravo nikada ne odustanu, nego svog psa traže i dosta vremena nakon nestanka. Među njima je i Darko Ignjačić iz Vinkovaca, vlasnik psića Bibija, koji je nestao prije više od godine dana u Vinkovcima. Darko onome tko pronađe Bibija nudi nagradu od 100 eura, a pošto je pas čipiran, lako je ustanoviti da je njegov.

- Bilo je puno dojava u ovih godinu dana - od Iloka do Dubrovnika, pa čak i iz BiH i Srbije jer sličnih pasa ima svugdje. Vinkovce i okolinu sam obišao na stotine puta pješice, biciklom, autom, ali na žalost nisam ga uspio pronaći. Najsličnijeg sam vidio desetak dana nakon nestanka između mjesta Korog i Silaš, ali nisam mu se uspio približiti jer je taj pas bio toliko preplašen da je bježao i od mene i od svih ostalih ljudi. Nekoliko dana se zadržavao tamo i poslije ga nitko više nije vidi - sjeća se Darko.

image
Privatni album

U trenutku nestanka Bibi je imao devet godina i bio je težak oko sedam kilograma. Nosić mu je potpuno crn i pomalo u obliku srca, a ispod usta i na šapicama ima dlake bakrene boje. Mješanac je maltezera i bichona.

- Pred Božić prošle godine župnik iz susjednog sela mi je poklonio po izgledu sličnog pesonju kojeg sam također zavolio, ali mislim da osjećaj tuge i praznine koja je ostala iza Bibija nikad neće nestati. Onaj tko tako nešto nije osjetio nikad ne može razumjeti. Još uvijek se nadam čudu - priznaje Darko.

Ako je netko vidio takvog psa, neka se javi Darku na 098 730 306. Istina je da je prošlo više od godine dana, ali nekad su se čuda događala, pa su se psi vlasnicima vraćali i nakon duljeg vremena odvojenosti. Ako nam ove godine ičega treba, onda je to nada, pa se svi skupa nadamo da će se Darko i Bibi uskoro opet prošetati ulicama Vinkovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:43