I TO SE DOGAĐA

Bjelovarčanin oglasio da prodaje štene s vrhunskim pedigreom pa kupcu ‘uvalio‘ bolesnog psa

U oglasu je naveo da roditelji navedenog psa imaju šampionate te su vrhunskih krvnih linija znajući kako je to daleko od istine

Ilustracija

 Jessica Peterson/Tetra Images/Profimedia

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg mladića iz Bjelovara zbog počinjenih kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Kako su izvijestili iz ODO-a, mladića se tereti da je 15. veljače prošle godine u Bjelovaru oglasio prodaju psa s rodovnikom čiji roditelji imaju šampionate te su vrhunskih krvnih linija znajući kako je to što je naveo u oglasu daleko od istine. Kada mu se na oglas javio zainteresirani kupac, mladić mu je ponovio sve to što je naveo u oglasu i prodao mu štene za iznos od 650 eura. Kupac je bio uvjeren daje sve što mu mladić govori istina, pa nije doveo u pitanje cijenu, jer je poznato kako psi s vrhunskim pedigreom imaju ‘paprenu‘ cijenu, piše Moj Portal.

- Štene nije bilo cijepljeno i njegov čip nije odgovarao oglašenim karakteristikama te je bio u lošem zdravstvenom stanju - piše u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva.

Mladića se tereti i da je kupcu predao neistinitu dokumentaciju za psa oštetivši ga za točno neutvrđeni iznos, ali svakako veći od 132,72 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:00