U SUSJEDSTVU

Borba bikova završila bijegom iz improvizirane arene, jedan muškarac ozlijeđen

Aktivisti se godinama diljem svijeta zalažu da se zabrane ovakve vrste zabava

Bikijada
 

 YouTube Screenshot

Korida koja je održana u Bakićima kod Olova u BIH nije dobro završila. Sukob dva bika, Žuje i Brijezonje, završio je tako da je jedan bik nasrnuo na drugoga. Taj je pak, u panici, probio zaštitnu ogradu i pobjegao. No, drugi nije odustao, nego ga je odlučio ganjati i van ograde. Ne pretjerano srčano i bijesno - više to djeluje kao da su obojica naumila pobjeći, pa su inscenirala sukob.

U probijanju kroz ogradu, jedan je muškarac lakše ozlijeđen. To da mu ozljede nisu ozbiljne je čista sreća, s obzirom na to da su bikovi zaista krupni, a u trci ne paze na to nalazi li se netko ispred njih.

Aktivisti se godinama diljem svijeta zalažu da se zabrane ovakve vrste zabava. Smatraju da je riječ o zlostavljanju životinja, koje su izložene ogromnom stresu, a u nekim zemljama ih se ubija.

U našoj zemlji su se aktivisti Prijatelja životinja borili da se bikijade zabrane, no nisu uspjeli. Tvrdili su tada kako se bikove izgladnjuje dan prije borbe, da im se oštre rogovi i da ih se daje rakija ili im u njušku utrljaju sol, kako bi bili agresivniji. No, vlasnici bikova su tvrdili da su sve to laži te da nijedna životinja u našoj zemlji nije bila ozbiljnije ozlijeđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:38