ADIO, LIPI

Činilo se da će biti dobro i oporaviti se, pa vratiti u divljinu. Nažalost, to se nije dogodilo

privatni album

U jednom trenutku činilo se da će sve biti dobro. Lisac je pronađen u okolici Dubrovnika, a potom prevezen do veterinara. Rane su sanirane, dogovoreno je da zbog nogu koje nije micao sutra dođe na pregled. Otišao je u privremeni dom, najeo se i zaspao umotan u dekicu. Svi su se brinuli zbog te nepokretnosti, no ipak su se nadali da bi on, kojem su dali ime Luiđi, mogao biti iznimka. Da će se oporaviti, doslovno stati na svoje noge i zamahnuti im na pozdrav svojim kitnjastim repom, prije nego nestane u šumi.

No to se nije dogodilo. I neće. Nije to Luiđijeva priča. Njegova je tužna. I kratka. Sinoć je zatvorio oči.

- Luiđija su ozlijedili psi, što je utvrdio veterinar nakon obrade rana. Panično je utrčaou dvorište obiteljske kuće u Brsečinama gdje je tražio spas, a dočekala ga je još gora sudbina. Propucan je metkom u kičmu. Policiji je prijavljena pucnjava pa su izašli na teren i u ograđenom dvorištu našli lokvu krvi što je pokazatelj da je upucan na tom mjestu. U tijeku je policijska istraga. Nadamo se da će počinitelj odgovarati za ubojstvo - kažu nam uglas sestre Anica i Sandra Sambrailo, koje spašavaju sva bića u nevolji s dubrovačkog područja. Dodaju da, ako bilo tko ima informacije o tome tko je Luiđija upucao, neka anonimno javi policiji.

- Voljeti životinje je privilegija, a poštovati životinje je obaveza! Lisice su posebno na meti neinformiranih i bešćutnih ljudi zbog stigme koju nose zbog bjesnoće. Proteklih godina smo spasili četiri lisice. Nebrojeno puta smo ih sretali u prirodi, pojili ih i hranili u šumi na Žarkovici. Upoznali smo sve nijanse njihovog karaktera, način življenja, igre, obiteljsku pripadnost i shvatili da su predivna bića! Luiđi nije morao uginuti. Zaslužio je živjeti! Tužni smo i po tko zna koji put zgroženi lakoćom kojom čovjek presuđuje životinjama - kažu sestre Sambrailo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:10