UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

‘Čopor u skloništu napao psa, razvlačili su ga kao hijene antilopu... Nisam to mogao gledati!‘

Čini se kako je riječ o azilu koji je još 2018. godine trebao biti zatvoren
 Screenshot Facebook

Uznemirujuća snimka objavljena je u nedjelju popodne na Facebooku. Kako njen autor tvrdi, nastala je u azilu za pse koji se nalazi u Belom Manastiru. Na njoj se vidi kako čopor pasa napada manjeg žutog psa.

- Inspekcije, gradski oci i ostali dušmani,gdje će Vam duša? - napisao je ispod snimke.

U trenutku kad je snimka nastala u azilu očigledno nije bilo nikoga, zbog čega je nejasno zašto su psi bili pušteni, a ne u svojim boksevima.

- Razvlačili su ga kao hijene antilopu. Nisu to bili veliki psi, nego onako, srednji, i nije im baš lako progristi kožu napadnutog. S ove se udaljenosti nije vidjela krv. U principu, samo su dva crna bila agresivna, a ostali su asistirali... Bio sam uznemiren, drhtao sam, bilo je to užasno vidjeti i ne moći ništa napraviti, jer sam daleko i ne mogu doći do njih, jer su u dvorištu azila - rekao nam je autor snimke.

Potvrdio nam je da se radi o azilu koji je 2018. godine bio u medijima zbog slične situacije. Tada je Jutarnji list pisao o snimci na kojoj se vidi da jedan pas u dvorištu Veterinarske stanice jeo drugog mrtvog psa. Tada je Ministarstvo poljoprivrede odmah dalo nalog Veterinarskoj inspekciji da provede mjere zatvaranja skloništa.

- Veterinarska inspekcija upravo je na terenu i provodi mjere zatvaranja tog skloništa. Zabranit će se daljnji prihvat pasa te izvršiti detaljna kontrola cjelokupnog rada skloništa, a uslijedit će i prekršajna prijava nadležnom sudu te će se obavijestiti sve okolne lokalne zajednice o poduzetom. Osigurat će se dobrobit životinja, a prema potrebi i izmještanje i zbrinjavanje svih preostalih pasa u druga skloništa - rekli su tada iz Ministarstva poljoprivrede.

No, to se nije dogodilo.

Direktor Veterinarske stanice Vinko Benić poručio nam je kako nema komentara.

Poslali smo upit Državnom inspektoratu i Ministarstvu poljoprivrede, tražeći od njih pojašnjenje zbog čega sklonište i dalje radi. Njihove odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

- Volonteri van Belog Manastira trče po pse samo da oni tamo ne završe, jer znamo da to mjesto nije dobro. Nas nekoliko to radi, jer se bojimo za njih i što će biti ako završe na tom mjestu. Svi znamo da se tamo prema psima ne postupa dobro - rekla nam je jedna volonterka koja pomaže napuštenim životinjama u tom dijelu zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:03