MISTERIJ KRAJ PUŠĆE

‘Čuo sam dva pucnja i od tog trenutka izgubio se trag mom Yukiju. Došao sam na lokaciju i ostao zaprepašten‘

Dok sam došao do tamo GPS uređaj je prestao raditi, odnosno ostao je zamrznut na toj lokaciji. Pretpostavljam da je uređaj uništen - rekao je Miljenko

Haski Yuki

 Privatna Arhiva/

U nedjelju oko 14 sati u Bregovljani kraj Pušće čula su se dva pucnja nakon čega se haskiju Yukiju gubi svaki trag. Zabrinuti vlasnik pokušao ga je dozvati, a nakon bezuspješne potrage posumnjao je na najgore. GPS uređaj, koji je Yuki nosio oko vrata u trenutku nestanka, pokazivao je lokaciju na kojoj nije pronađen niti pas niti uređaj.

Malo mjesto Bregovljana nalazi se u Zagrebačkoj županiji, osam kilometara sjeverno od Zaprešića. Ondje je Yukijev vlasnik, Miljenko Bernfest, prije četiri godine napravio vikendicu. U selu su ga, kako kaže, upozorili da ogradi svoj dio jer se nalazi unutar lovnog područja.

image

Pas Yuki

Privatna Arhiva/

- Ogradu sam stavio prvenstveno radi psa. Nisam ogradio cijeli teren jer je takva investicija dosta skupa, nego samo dio oko kuće. Yuki je znao iskopati rupu i pobjeći zbog čega sam mu na oprsnicu stavio GPS uređaj, rekao je Miljenko.

Miljenko je preko aplikacije na svome mobitelu pratio Yukijevo kretanje. Nakon što je napravio krug po polju, krenuo se vraćati prema kući, a vlasnik mu je otvorio vrata kako bi mogao ući.

- Kada je bio na stotinjak metara od kuće, čuo sam dva pucnja. Pričekao sam nekoliko sekundi i shvatio da se točka na ekranu, koja pokazuje kuda se kreće, ne miče. Odmah sam krenuo trčati prema lokaciji na karti koju je mobitel pokazivao, kaže vlasnik.

image

Pas Yuki

Privatna Arhiva/

Put prema lokaciji prepriječile su mu ograđene parcele i šuma zbog čega je morao okolnim putem. Ukupno je, kaže, od pucnjave do njegovog dolaska prošlo desetak minuta.

- Dok sam došao do tamo GPS uređaj je prestao raditi, odnosno ostao je zamrznut na toj lokaciji. Pretpostavljam da je uređaj uništen jer mi na mobitelu prikazuje da se baterija ne prazni. Nisam pronašao niti psa niti GPS, rekao je Miljenko.

image

Posljednja lokacija Yukija

Privatna Arhiva/

Na mjestu gdje ga je odveo GPS uređaj nije pronašao tragove krvi, iako ih u tom trenutku, od silnog šoka, nije niti pokušao tražiti. Dozivao je Yukija koji se nije odazivao, a zatim je prešao pola šume u potrazi za njim.

- Zbog ta dva pucnja sumnjam da su ga lovci ubili i odnijeli. Upozorili su me kada sam došao prije četiri godine da ogradim svoj dio jer se sve nalazi u lovnom području i lovci pucaju. Pogledao sam lovnu kartu područja Pušća i ispada da su sva mjesta i sela uključena u lovno područje, objašnjava Miljenko.

Pročitao je kako lovci prema pravilima ne smiju pucati 50 do 100 metara od kuće. Kaže kako je Yuki bio još koji metar dalje, ali to nije razlog da bi se po njemu pucalo. Miljenko osjeća golemu tugu koju je usporedio s gubitkom člana obitelji, a Yuki je u njegovom domu to svakako i bio.

image

Pas Yuki

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 06:42