CRNA STATISTIKA

Danas je automobil naletio na vuka, a to je samo jedan od brojnih slučajeva ovoga mjeseca

U prometu stradavaju i srne, jeleni, zečevi, divlje svinje, ovnovi, psi... Životinje uglavnom umiru zbog toga.
 Ilustracija, Dieter Möbus/Panthermedia/Profimedia

Na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji tijekom siječnja je zabilježeno 25 sudara vozila s divljači i domaćim životinjama, a danas je na autocesti Rijeka – Zagreb nakon sudara s vozilom uginuo vuk, priopćeno je u srijedu iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Iz policije su izvijestili da je danas na autocesti A6, između čvora Čavle i čvora Kikovica, došlo do sudara osobnog vozila i vuka, koji je pri tome uginuo.


U sudarima tijekom siječnja, kada je na vozila je naletjela srneća divljač, sudjelovali su vozači osobnih i teretnih vozila na području Bakra, Čabra, Dramlja, Jadranova, Kostrene, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog, Pasjaka, Selca, Viškova i Vrbovskog
Bilo je i sudara osobnih vozila s domaćim životinjama: na Krku sa zecom, u Malom Lošinju s ovnom, a u Omišlju na Krku i u Škrljevu sa psima.


Uz to, na području Brseča i Jadranova zabilježena su tri sudara s divljim svinjama, dok se u blizini Broda na Kupi dogodio sudar vozila s jelenom, kao i u blizini tunela Učka.


Svu uginulu divljač preuzeli su djelatnici nadležnih tijela, a ukupna materijalna šteta je oko 140.000 kuna.


"Sa ciljem sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo kako vozači vozila, koja sudjeluju u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama," upozorava policija.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2021 02:31