NIJE NATJECANJE

Diljem svijeta obilježava se Dan kad se crtaju ptice, pogledajte radove iz jedne domaće udruge...

Ne zna se točno odakle običaj dolazi, no poznato je kako se proširio nakon Drugog svjetskog rata
 Udruga BIOM

- Bojice, flomiće, tempere, kistove na sunce! Danas je Dan crtanja ptica. Uspjeli smo nagovoriti neke kolege i volontere da za tu prigodu nacrtaju pticu. Drugi su sramežljivi pa su se obećali za iduću godinu. Crtajte i vi danas; na pauzi od posla, na kavi, s klincima... Ako uspijete prepoznati vrste naših umjetnika, svaka čast - objavili su iz udruge BIOM.

Dan kad se crtaju ptice (DABDay) obilježava se 8. travnja. Ne zna se točno odakle običaj dolazi, no poznato je kako se proširio nakon Drugog svjetskog rata. Diljem Europe, Australije i SAD-a crtanje ptica koristilo se kao način da se ljudima podigne moral nakon mučnog rata koji je netom završio. Poznato je koliko ptičji pjev dobro utječe na naše mentalno zdravlje i koliko su nam ptice općenito važne. Možda u to doba nisu postojale znanstvene spoznaje, no ljudima je oduvijek bilo jasno da su ptice fenomenalne.

Poanta Dana je da svi crtaju ptice i onda jedni drugima pokazuju što su napravili. Ispočetka je se koristila samo olovka, no s vremenom su se počele koristiti pastele, kemijske, ugljen...

image
Udruga BIOM
image
Udruga BIOM
image
Udruga BIOM
image
Udruga BIOM
image
Udruga BIOM

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:27