UHVAĆENA JE

Divlja mačka napravila kaos u Gorskom kotaru: ‘Vidim neku životinju kako leži na mojoj mački i kolje je za vrat‘

Serval će biti smješten u Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja u Ruščici do pronalaska vlasnika

Serval tijekom ”privođenja”

 Screenshot/Nova TV

Supružnici iz Gorskog kotara Paolo i Katarina Scrobogna uhvatili su servala (Leptailurus serval) koji je danima harao tim krajem te u četvrtak napao njihovu mačku.

Kako su rekli Novoj TV, sve je počelo u četvrtak kada se divlja mačka koja potječe iz Supsaharska Afrike približila njihovoj kući.

- Skočim van i vidim tu neku životinju ogromnu na mojoj mački, potpuno na njoj leži i kolje je za vrat, a dlake je bilo na sve strane, već ju je svu počupao. I ja mislim, ma koja je to životinja kao neki tigrić - rekla je Katarina Scrobogna Novoj TV.

Iako se radi o divljim životinjama, ima ljudi koji ih drže kao kućne ljubimce. Servali uglavnom nisu agresivni prema ljudima te čak mogu biti i umiljati. Međutim, budući da su divlje životinje, posjeduju naslijeđene instinkte koji će oblikovati njihovo ponašanje.

- Ja uzmem moju palicu, to mi je bilo pod rukom i ja njega tučem i tučem da pusti mačku, ali nikako, on ne popušta i dalje nju čupa - rekla je Katarina Scrobogna.

Još ju je malo vrebao, a poslije se uputio prema šumi. Ponovno su ga sreli u petak ujutro. Smjestio se u konobu koju su zatvorili daskama.

- Ja sam bio na metar od te životinje i kad sam ja ugledao nju, ja sam se više prestrašio nje nego ona mene. Ali mi se čini da je ona bila negdje pripitomljena jer inače ne bi ona ušla, bila je dosta gladna - rekao je Paolo Scrobogna.

Mačku su nahranili i čuvali do dolaska veterinara.

- Sama je ušla u transporter za mačke tako da je nismo morali uspavati što nam potvrđuje da je bila u kontaktu s ljudima i živjela negdje kao kućni ljubimac - rekao je veterinar Branimir Rendl.

Serval će biti smješten u Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja u Ruščici do pronalaska vlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:48