PRIZOR IZ GRADA

Divlje svinje mirno pasu travu uz prometnicu. Stručnjaci: Nisu opasne, pustite ih na miru!

U njihovim staništima nema dovoljno hrane, pa su toliko očajne da dolaze u blizinu ljudi
 Facebook

Nisu to više tako rijetki prizori - divlje životinje spuštaju se u gradove kako bi pronašle hranu. Najčešće su to divlje svinje, no ima i lisica, jazavaca... Svi oni jednostavno su gladni, toliko jako da prevladaju strah i odbojnost koji osjećaju prema ljudima i dolaze u našu blizinu. Na to ih jednostavno može nagnati samo očaj.

Snimka koja je nastala prije nekoliko dana u Zagrebu pokazuje divlje svinje kako pasu travu u gradu. Ne obaziru se na promet oko sebe, na zvuke civilizacije, nego se bave svojim poslom. Riječ je o istovremeno lijepom i tužnom prizoru: s jedne strane, lijepe su to životinje, no tužno je da moraju dolaziti u gradove kako bi se najele, jer u svojim domovima više nemaju što jesti.

Stručnjaci kažu kako nisu ni najmanje opasne, jer nisu agresivne. Ako ih se pusti na miru, baš nikada neće napasti. Jedina situacija kada mogu burno reagirati je onda kada su ugrožene. Prema tome, ako im se ne pristupa neprijateljski, neće se ni one prema nama tako ponašati.

Jedina opasnost prijeti vozačima koji bi mogli na njih naletjeti automobilom, tako da je ova snimka poticaj svima da u gradu voze opreznije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:26