ORGANIZIRA BIOM

Dobra vijest za ljubitelje ptica u dolini Neretve: Evo što možete raditi na ušću 2. listopada

Cilj događanja je podići svijest o pticama, odnosno njihovim staništima, područjima gniježđenja, migracijskim rutama i zimovalištima
Promatranje ptica
 Damir Krajac/Cropix

Tradicija Europskih dana promatranja ptica počela je još u listopadu 1993. godine, kada je zajedničko međunarodno promatranje ptica organizirano u 17 europskih zemalja uz sudjelovanje 17.119 ljubitelja ptica, piše Ekovjesnik.

Kako bi se nastavila tradicija, Udruga Biom u subotu 2. listopada na ušću Neretve organizira promatranje ptica. Polazak je s promatračnice ptica u 8 sati, a promatranje će trajati dva do tri sata, ovisno o vremenu, broju ptica te radoznalosti i raspoloženju promatrača. Grupi se možete pridružiti i naknadno, kao i otići ranije.

Cilj događanja je podići svijest o pticama, odnosno njihovim staništima, područjima gniježđenja, migracijskim rutama i zimovalištima. Udruga osigurava priručnik za prepoznavanje ptica, durbin i nekoliko dalekozora.

Nakon završetka akcije, ukupni rezultati bit će dostupni na Eurobirdwatch stranici.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite web i Facebook stranicu Udruge Biom gdje ćete na vrijeme saznati informaciju o eventualnim promjenama u vezi održavanja događanja. Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:37