Natura Histrica

‘Dođite na predavanje, upoznajte se s našim bubekom, a onda ih idemo promatrati u šumu‘

Besplatna radionica obuhvaća i terenski obilazak potencijalnih lokacija gniježđenja

Sova ušara

 Ju Np Krka/Ju Np Krka

Iz Javne ustanove Natura Histrica objavili su kako je došlo to doba godine, koje je njima veoma posebno. Bliži se veljača, kažu, i uskoro počinje monitoring naše najveće sove - ušare (Bubo bubo). Tim povodom 11. veljače u Buzetu u 15 sati organiziraju radionicu "Čuvari ušare", koja će se održati u hotelu Fontana.

- Tada će se zainteresirani sudionici moći upoznati s našim bubekom te saznati kako, zašto, gdje i kada se provodi monitoring. Nakon predavanja slijedi kraća pauza pa terenski dio radionice i sudjelovanje u samom monitoringu - kažu.

Sudjelovanje na radionici i večera su besplatni, a broj sudionika je ograničen. Prijave su otvorene do 7. veljače putem obrasca. U slučaju popunjavanja svih mjesta na radionici ili izmjena u programu, sve koji se prijave obavijestit će putem e-maila kojeg su naveli u obrascu.

- Radionica obuhvaća i terenski obilazak potencijalnih lokacija gniježđenja, stoga se toplo obucite i pratite vremensku prognozu - poručili su onima koji će s njima tog dana pratiti sove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:09