TEŠKA SITUACIJA

Dramatičan apel: ‘Ostajem sama, ne mogu brinuti za 100 pasa, molim vas, pomozite!‘

Hitno se traže pouzdani privremeni i trajni udomitelji, koji odmah mogu primiti pse
Ivana Begović
 Neja Markičević/Cropix

O Ivani Begović i njenoj brizi za više od stotinu pasa na području Dvora na Uni pisali smo nekoliko puta. Premda je uvijek bilo teško, a u okolini u kojoj radi nije pronalazila razumijevanje, Ivana je uvijek nekako gurala.

Ona i njen partner Adrijan, s kojim ima kćer Milu, primali su baš sve pse s tog područja koji su trebali njihovu pomoć. Ivana je registrirala udrugu, a potom se krenulo u uređenje prostora, s ciljem da jednog dana postanu azil.

No, danas se sve promijenilo. Inače ne bismo iznosili razloge, no Ivana ih je objavila javno, pa ih zato mi prenosimo.

Ona i Adrijan su se rastali, pa Ivana i njena malena kćer ostaju same sa 100 i više pasa. Previše je to posla za jednu osobu, koja uz to ima i zdravstvenih problema, pa je zato Ivana objavila apel.

image
Malena Mila, snimljena u srpnju prošle godine, kako se igra sa psima koje je spasila njena majka
Marko Todorov/Cropix

- Sad trebam svu moguću pomoć da udomim pse, veliki dio, jer s ovoliko pasa ne mogu ostati sama s Milom. Svi moji snovi su se srušili, sve što sam se borila se srušilo. Molim vas ako znate neke organizacije vani, da mogu preuzeti dio pasa, molim vas da me spojite s njima. Desit će se sr***, jer ja s toliko pasa ne mogu ostati - zamolila je Ivana.

Premda se nekoliko pojedinaca i udruga javilo da će pomoći, riječ je o zaista previše pasa. Problem se neće moći riješiti osim ako se ne javi veliki broj udomitelja i privremenih udomitelja.

No, zapravo, ono što se traži je samo stotinu ljudi od kojih će svaki udomiti po jednog psa i riješiti problem. Zvuči istovremeno jako lako i veoma teško, no situacija je veoma ozbiljna i zato se mole svi koji mogu bilo kako pomoći da se jave Ivani.

Nije joj sad lako, ali možemo joj barem olakšati time što ćemo smanjiti broj životinjica o kojima se brine.

Ivani se može javiti na profil udruge na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:15