AKCIJA

Dva dana mu pokušavaju pomoći, ali on uporno odbija. Upoznajte najtvrdoglavijeg labuda u Hrvatskoj

 Foto: ZOO Zagreb

Na zagrebačkom Bundeku tijekom dana odigravala se prava borba za pružanje pomoći jednom labudu. U akciju su, osim glavnog junaka koji je pomoć apsolutno htio izbjeći, bili uključeni i vatrogasci.

Sve je počelo još jučer, kad su prolaznici primijetili labuda koji je imao flaks u kljunu. Odmah se pokušalo doći do njega, no on je sa svojom ekipom boravio na malom jezeru, pa mu spasioci nikako nisu mogli prići. Jutros su se svi prebacili na veliko jezero, pa je stigla ekipa hvatača iz Dumovca, koji su zaduženi za pomoć svakoj životinji na javnim površinama grada.

image
Foto: ZOO Zagreb

Oni su pozvali vatrogasce, koji su došli s čamcem. Čim ih je vidio, labud se dao petama vjetra. Ili krilima vjetra, prije. Odjednom se sjetio neodgodivog posla kojeg ima na malom jezeru, pa je otišao tamo gdje je opet nedohvatan.

Sve su spasitelji, koji su ga namjeravali odvesti u oporavilište u ZOO vrt, pokušali, pa i mamljenje hranom. No, labud je shvatio da ga žele uloviti i nije se dao.

Ekipa hvatača iz Dumovca zbog toga će pratiti situaciju. Labud bez problema jede, leti i pliva, no jasno je kako bi flaks trebalo izvaditi iz njegova kljuna. Možda je tvrdoglavac, ali to što je zapelo sasvim sigurno nije dobro za njegovo zdravlje. Za njegovo dobro nadamo se da će ga uloviti.

image
Foto: ZOO Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:37