ŠARENO I VESELO

Evo što se sprema za proslavu Dana zaštite životinja, koji će se proslaviti na Bundeku

Između ostalog, terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje otkrit će što se sve nalazi u njezinu vozilu
 Dumovec

Međunarodni je dan zaštite životinja u Zagrebu će se proslaviti na Bundeku, 8. listopada. Građane od 10 do 16 sati očekuju raznovrsne edukacije o odgovornoj brizi za kućne ljubimce te odnosu prema divljim životinjama.

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba otkrit će što se sve nalazi u njezinu vozilu. Zainteresiranim građanima pokazat će opremu koja se koristi za spašavanje ljubimaca i divljih životinja. Tu su raznovrsni spremnici, mreže, sajle i konopci.

Hvatači iz Dumovca pojasnit će i zašto je važno na intervencijama nositi čvrstu obuću, zaštitnu radnu odjeću te rukavice. Prepričat će i s kakvim se sve životinjama u Zagrebu susreću. Često spašavaju vrane, golubove, šišmiše i ježeve, no u njihovim se rukama znaju naći i egzotični kućni ljubimci poput iguana i pitona. U prvih devet mjeseci ove godine iza njih je već oko 2500 intervencija.

Sklonište će na Bundeku će imati i dječji kutić. Tamo će djecu podučavati brizi za pse te ih upoznavati s nekoliko štenaca koji traže udomitelje. U Skloništu svoje ljude trenutačno čeka 120 pasa i 40 mačaka.

Uz Sklonište iz Dumovca u subotu će se na Bundeku predstaviti udruge koje se bave zaštitom životinja.

Prijatelji životinja organizirat će Vege piknik na kojem će građanima predstaviti veganska jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:28