NEMILI PRIZOR

Fotografija srne na cesti izazvala raspravu na Facebooku: ‘Ovo je stvarno dno dna!‘

Bilo je onih koji su nagađali da je vozač vozio većom brzinom od dozvoljene, a drugi su komentirali ponašanje autorice snimke

Srna na cesti

 Foto: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

U Facebook grupi Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija objavljena je fotografija srne na cesti. Kako stoji u opisu slike, snimljena je u Zaboku, a osoba koja je udarila nesretnu životinju nije se ni zaustavila da vidi je li živa i pomakne je s ceste, nego je nastavila vožnju.

Fotografija je izazvala brojne reakcije. Premda je bilo onih koji su smatrali kako bi ova nesreća treba rezultirati kakvim gulašem, bilo je i onih koji su se zgrozili nad bešćutnošću drugih.

- Ovo više nije normalno. Ubiti životinjicu i pobjeći! Treba obavijestiti na licu mjesta policiju i veterinara. Pa znate li vi uopće propise? Kakve kazne vas mogu snaći, ako tako nešto napravite u Njemačkoj i ostalim Europskim zemljama? Ovo je stvarno dno dna!- napisao je jedan muškarac.

Bilo je i onih koji su nagađali da je vozač vozio većom brzinom od dozvoljene, a drugi su imali zamjerke na račun autorice fotografije, koja je snimila životinju, ali joj nije pomogla. Ona je u jednom od komentara objasnila da se nikako nije mogla zaustaviti, ali je zato upozorila druge vozače.

- Ako je živa povezite je kući, zovite veterinarsku, zovite AWAP, zovite Lovačko društvo, učinite nešto. Bože što smo odvratan narod - napisala je jedna žena, a netko je konstatirao da je životinja sigurno već preminula, tako da je zvanje pomoći u tom trenutku besmisleno.

image

Srna na cesti

Foto: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 04:19