SKITNICA

Gdje je ris Ljubo bio od lipnja do listopada? Pogledajte kartu, imamo točne lokacije

Što se dogodilo na putovanju i je li upoznao kakvu zgodnu ženku, još uvijek nije poznat

Ris Ljubo
 

 Marko Matešić/Life Lynx

Javnost je s velikim uzbuđenjem u lipnju pratila dolazak risa Ljube iz Karpata. On je jedan od risova puštenih na Velebit, gdje kao i svi drugi pripadnici njegove vrste, koji su dovedeni prije njega, ima jedan cilj. Recimo to fino: njegova zadaća je da provede neke nježne trenutke s kakvom risovicom, kako bi na svijet došli mladi.

O Ljubi neko vrijeme nismo ništa čuli. Puštanje je prošlo dobro, a momak je zbrisao iza stabala i od tada ni glasa. Na svi sreću, ekipa iz projekta Life Lynx objavila je kako je velika mačka - dobro!

- Ljubo je uživao u ljetnim praznicima na Velebitu, istraživao livade i vrhove, posjetio susjede, možda i upoznao koju djevojku. No stigla je jesen, a brzo će i snijeg, pa je odlučio da je vrijeme za uozbiljiti se i skrasiti.

image

Ljubo je odlučio bolje upoznati svoj novi dom

Life Lynx

Posljednjih tjedana se Ljubo zadržava na širem području Visočice, a prvi susjed mu je Alojzije, ris kojeg smo 2020. ispustili u Nacionalni park Paklenica. Baš nas zanima nađu li se ponekad i prepričavaju kako se nekoć živjeli u Karpatima, ali sada im je ljepše jer s Velebita imaju pogled na more... - napisali su voditelji projekta i objavili kartu njegova kretanja od lipnja do listopada. Pokazuje ona da se Ljubo skiće naokolo, a je li pritom bilo i kakvih nježnih momenata sa suprotnim spolom, još uvijek ne znamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:02