SVJESNI SU PROBLEMA

Gradonačelnik pozvao: ‘Ljudi, uključite se, kastrirajmo mačke s ulice. Mi ćemo platiti!‘

Time su postali jedno od mjesta koje zaista vode računa o životinjama koje tamo žive

Ilustracija

 Kopyov Oleg/Alamy/Alamy/Profimedia

Grad Pag svrstao se među one koji zaista vode računa o napuštenim životinjama. Tako je gradonačelnik Ante Fabijanić izdao priopćenje u kojem kaže: Grad će platiti kastraciju i napuštenih i kućnih mačaka, piše Radio Pag.

- Svi smo mi, u većoj ili manjoj mjeri, svjedoci malih četveronožnih stvorenja, koja obitavaju na ulicama, trgovima, dvorištima i gdje sve još ne nailazimo na njih. Govorimo o domaćim mačkama. A tamo su, nažalost, završile ne svojom krivnjom. Već neko vrijeme u gradu postoji zajednica pod imenom Paške maške. Gospođa Mirjana započela je s radom grupe odvajajući svoje vrijeme i materijalna sredstva kako bi pomogla macama na ulici, a istovremeno pokušala pronaći trajno rješenje - stoji u njegovom priopćenju.

Navodi kako je jedini učinkoviti i humani način kontrole razmnožavanja sterilizacija, pa moli stanovnike da pomognu životinjama i kastriraju uh.

- Gospođa Mirjana, veterinarka Zvjezdana, Grad Pag i ljudi dobra srca s donacijama sudjeluju u radu zajednice. Na desetine mačaka gospođa Mirjana je ulovila i odnijela na sterilizaciju i pobrinula se da se oporave. Na desetine malih mačića i maca je udomila. Nažalost, to sve nije dovoljno i zato trebamo i vašu pomoć, dobri ljudi. Grad Pag u dogovoru je s Veterinarskom stanicom do sada financirao sterilizaciju uličnih mačaka. Sad idemo korak dalje pa će se financirati sterilizacija kućnih mačaka! Ako imate macu u kući ili dvorištu koja nije sterilizirana, Grad će platiti sve troškove, samo je trebate donijeti u Veterinarsku stanicu - objavio je.

Pozvao je i sve koji hrane mačke na ulici, da im pomognu uloviti je kako bi se kastrirale. Osim Mirjane, volontera nema, pa je zato potrebno da se svi uključe.

- Pomozite nam da ne pronalazimo više male mačiće na ulicama, poljima, brdima, na Fortici niti bilo gdje drugdje. Za vašu macu, za naš grad, za naš Pag. Svi oni koji su se ikada zbližili s tim malim stvorenjima, znaju da im osim hrane, treba i malo ljubavi - pozvao je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:53