NIJE DOBRO

Gradsko sklonište u subotu organizira Dan otvorenih vrata: ‘Pomažite, kritično je!‘

Uz 130 psa tamo je trenutačno 18 mačaka, koje su pronađene bolesne ili ozlijeđene

Napušteni štenac

 Dumovec

Zbog velikog broja napuštenih pasa koji su posljednjih tjedana dovedeni u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, u Dumovcu se u subotu 27. svibnja organizira Dan otvorenih vrata te građane poziva da razmisle o udomljavanju kućnog ljubimca.

Građani Sklonište mogu posjetiti od 10 do 15 sati te upoznati ljubimce koji tamo čekaju svoje ljude i odlazak u trajni dom.

U Skloništu je trenutačno 130 pasa među kojima su 32 šteneta. Još 17 štenaca je kod građana na privremenom čuvanju.

Zbog velikog broja pasa koji se u posljednje vrijeme pronalaze diljem Zagreba, Skloništu je trenutačno otežano njihovo preuzimanje.

- Kako bi psi mogli biti smješteni u Sklonište, moraju proći karantenu. Ako je ona puna, nalaznika psa molimo da ga pričuva nekoliko dana dok se ne oslobodi mjesto za psa u karanteni. Zahvalni smo građanima na razumijevanju. Kada psi ne bi prolazili karantenu, u Sklonište bi mogli unijeti zarazne bolesti zbog kojih bi ostali psi mogli oboljeti, a neki i uginuti. Posebno su ugrožena legla štenaca. Zbog toga smo izuzetno zahvalni građanima koji ih primaju na privremeno čuvanje - ističe Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Uz pse u Skloništu je trenutačno 18 mačaka. Riječ je o mačkama koje su pronađene bolesne ili ozlijeđene. Neke u Skloništu završavaju nakon smrti vlasnika.

Djelatnici Skloništa posjetitelje će u subotu upoznavati sa svojim svakodnevnim radom – od terenskih intervencija u kojima spašavaju divlje životinje, te preuzimaju pronađene kućne ljubimce, preko poslova u veterinarskoj ambulanti do brige za pse i mačke smještene u Skloništu.

Trenerica pasa Marija Ferenček u 11 će sati na poligonu za agility govoriti o odgoju štenaca i mladih pasa te pokazati što radi na treninzima sa psima koji u Dumovcu čekaju udomljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 21:05