ZVJERSTVO

Horor u Kistanju: Psića od sedam kilograma vukao iza automobila: ‘Oderane su mu i kosti‘

Kazneni zakon za ovakvo nedjelo propisuje do godinu dana zatvora

Zamislite ovaj scenarij. Subota popodne, dan nakon Božića. Još vas drži blagdanski duh, mir i ljubav koju osjećate prema bližnjima. Izlazite ispred kuće i vidite malog bijelog psa. Mrvica, sedam kila ima. Vaš je taj nesretnik, ima pet godina da ste ga zavezali u dvorištu i bacite mu koju kost. Glup je, stalno laje, nešto cviljucka, umjesto da bude sretan jer ste mu velikodušno dali metar lančine i smeće od hrane.

E pa, taj idiot zacvili. Sretan je što vas vidi, ali vama je već skočio tlak i vidite crveno. Prilazite psu. Prvo ga udarite nogom, jako, da se smiri. Kad se jadničak sklupča, otkvačite lanac i povučete psa prema autu. Još je sklupčan, pa ga vučete. Sad ćete vi njemu pokazati tko je gazda, što taj idiot ne cijeni.

Pas ostaje s vanjske strane, vi ulazite u auto. Na radiju svira "All I want for Christmas", dok vi vozite ulicama Kistanja i vučete psa za sobom. Ne marite za njegove jauke bola, očaja, užasa. Dok svira pjesma, ignorirate bol i očaj tog bića koje se za vašim autom vuče asfaltom. Znate da mu derete kožu i to vas raduje. Taj glupi pas će sad naučiti svoju lekciju. Potom, sa zadnjim taktom pjesme, bacate lanac i odvozite se kući. Nemate pojma što je sa psom bilo, niti vas briga. Gnjaviti vas više neće, nezahvalni otpad.

Niste tako zamišljali dan nakon Božića? Čestitamo, niste sociopat iz Kistanja, općine nedaleko od Knina.

Neke smo stvari iz ovog dijela priče samo zamislili, no sumnjamo da ćemo ikada saznati potpunu istinu. Ne bismo ni čuli za ovaj slučaj se taj maleni jadničak nije nekim ljudima zavukao u garažu, a oni su zvali Udrugu Berta iz Knina, koja ga je odmah zbrinula.

- Veterinar je potvrdio da je pas vezan za auto ili neko prijevozno sredstvo i vučen po cesti. Koža na nogama, preponama i koljenima je oderana. Pootpadali su mu nokti, čak i njuškica je oderana, jastučići na šapama oguljeni. Najgore su rane na prsima na slici se vidi da su i kosti oderane - napisali su u objavi, zajedno s njegovim fotografijama.

Maleni, koji je dobio ime Stipica, bio je kod veterinara i rane su mu sanirane. Ima svega sedam kilograma, a star je oko pet godina. Naravno da čip nema.

- Trebat će nam fine konzerve za njega, da se oporavi. Nakon toga, kad dođe vrijeme, cijepljenje i kastracija. Naravno, platili smo i današnji posjet veterinaru, a trebat će ih sigurno još. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla, a ako netko traži malu bijelu pahuljicu za udomiti, preporučujemo Stipicu - kažu iz udruge. Dodaju i kako mole sve s kninskog područja, ako su išta vidjeli, da se jave. Netko je u Kistanju morao vidjeti tko je to napravio ili zna tko ima ovakvog psa.

- Dosta je više šutnje i toga da ljudi uvijek kažu "Ma neću ga ja prijaviti, susjed mi je". Počnite prijavljivati ovakve stvari. Kazneni zakon za ovakvo nedjelo propisuje do godinu dana zatvora, a imajte na umu da čovjek koji je ovo u stanju napraviti psu, isto će napraviti i nekom drugom živom biću. Riječ je o opasnoj osobi - poručuju iz udruge.

Na njihovom Facebooku možete pronaći više podataka, a tamo im se možete javiti i ponuditi pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:44