RIJEKA

Iskusni policijski psi razgledali izložbu "Šapice na zadatku". Vjerojatno im se svidjela

Izložba je na otvorenom, a moći će se besplatno razgledati još deset dana
Ilustracija
 Jaroslav Frank/Panthermedia/Profimedia

U povodu Svjetskog dana ljubavi prema kućnim ljubimcima na riječkom Korzu je u petak otvorena izložba fotografija „Šapice na zadatku“ na kojoj su predstavljeni radni psi iz vatrogasne zajednice, HGSS-s i iz primorsko-goranske policije - ovčari As i Kastro.
Organizator izložbe je Radna skupine za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije.


Izložba je posvećena radnim psima i značaju koji oni imaju u našim svakodnevnim životima, a što osobito dolazi do izražaja u kriznim situacijama, istaknuli su organizatori.


Na izložbi na panelima na otvorenom su predstavljeni radni psi - iz vatrogasne zajednice, Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i iz Policijske uprave primorsko-goranske - psi AS i Kastro, priopćeno je iz PU.


As je potražni pas, iz pasmine belgijski ovčar, koji je star četiri godine, a specijaliziran je za detekciju eksploziva.


Drugi policijski pas čije fotografije su izložene je Kastro, njemački ovčar, također star četiri godine, specijaliziran za detekciju droga. O njegovom uspjehu u pronalasku veće količine droga javnost je već upoznata, a danas je oduševio prolaznike na Korzu prilikom otvaranja izložbe. S njime je bila i policijska službenica Nina, uz koju provodi 24 sata kako kroz treninge i rad, tako i u igri i šetnji, naveli su iz PU primorsko-goranske.


Uz fotografije potražnih pasa u policiji, vatrogastvu i HGSS-u kao i detekcijskih, terapijskih i pasa vodiča, na izložbi su prikazane i zanimljivosti iz svijeta 'radnih šapica', koje će građani i gosti Rijeke moći razgledati sljedećih deset dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:53