SUKOB

Iz azila optužili grad da im uopće ne pomaže, oni tvrde da to nije istina

Iz Kastva tvrde kako su ugovor s Veterinarskom stanicom Rijeka sklopili sukladno Pravilniku

Prizor iz azila

 Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka

Iz azila za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka objavili su kako već neko vrijeme imaju problema u suradnji s vodstvom Kastva. Tvrde kako svaki put kad im nešto treba, a to se događa prilično često, iz grada dobivaju odbijenicu. Kažu kako su ih zamolili da se asfaltira put do azila, da se provuče struja s novog groblja i niz drugih stvari, ali svaki put su odbijeni.

- Ok, nemaju sluha za životinje. Najrađe bi nas negdje deportirali (to je bila ideja). Ali onda, je kulminiralo s tim da je izabrana Veterinarska stanica Rijeka kao sklonište s kojim grad Kastav ima sklopljen ugovor. I to bez objavljenog natječaja!!! Nisu nam dali priliku niti da damo svoju ponudu, iako smo je poslali prije toga.

Iako znaju da smo jeftiniji i da smo na njihovom području, "njihovi", a plaćat će prijevoz pasa u Lič (za svakog psa po kilometru Kastav-Lič, pa sad računajte...) Na naš upit kad će izaći natječaj, dobili smo odgovor da su si oni sami direktno odabrali, bez natječaja. Skupljeg i lošijeg. A to plaćaju građani Kastva. Umjesto da se mi osjećamo loše, Grad Kastav, sramite se - objavili su iz azila.

Iz grada Kastva tvrde kako su ugovor s Veterinarskom stanicom Rijeka sklopili sukladno Pravilniku o provedbi postupaka jednostavne nabave kojim su određena pravila, uvjeti i postupci za nabavu robe, usluga i radova u upravnim tijelima Grada Kastva.

- Sukladno navedenom pravilniku, a s obzirom na procijenjenu vrijednost nabave „Ostale zdravstvene i veterinarske usluge“ pokrenut je postupak izravnog ugovaranja u kojem naručitelj poziva jednog gospodarskog subjekta da dostavi ponudu sukladno uvjetima i zahtjevima iz poziva na dostavu ponuda. Vrijednost ugovorenih usluga iznosi maksimalno 7 195,83 eura bez PDV-a - rekli su nam iz grada.

Pojasnili su nam kako se to ne odnosi samo na zbrinjavanje napuštenih životinja, nego i sakupljanje i zbrinjavanje lešina te prijevoz i skrb o domaćim životinjama. Po potrebi zbrinjavat će i mačke, dodali su.

Tvrde kako nije istina da azilu, koji se nalazi na području susjedne Općine Viškovo, odbijaju pomoći.

Mi ih, sukladno činjenici da nisu na našem području, financiramo putem programa Javnih potreba. Uskakali smo kad god je bilo potrebno pa su, primjerice članovi DVD-a Kastav ljeti dovozili vodu, kod organizacije njihovih programa na području Kastva ustupamo im besplatno javne površine i svu potrebnu logistiku, u javnom glasilu objavljujemo njihove edukativne sadržaje s ciljem poticanja udomljavanja… - tvrde iz grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:44