USPJEŠNA AKCIJA

Iz HGSS-a objavili: Naš potražni pas Max bio je taj koji je pronašao muškarca i spasio mu život

Osoba se nalazila u nepokretnom i pothlađenom stanju na izrazito nepristupačnom terenu
 HGSS

Još jednom su psi dokazali koliko su ljudima potrebni u životu. Naime, HGSS je objavio kako je njihova ekipa iz Osijeka izašla na teren u potragu za nestalim muškarcem, a na kraju ga je pronašao njihov potražni pas Max.

Naime, u ponedjeljak navečer ih je policija obavijestila da je na području Donjeg Miholjca nestao stariji muškarac. Nestanak je prijavljen u večernjim satima, a s obzirom na to da se radilo o starijoj osobi i da su protekle noći bile poprilično hladne određen je najviši stupanj hitnosti potrage.

Na područje potrage zaputilo se 11 spašavatelja s potražnim psom i termovizijskom bespilotnom letjelicom.

- Odmah po dolasku, u izvrsnoj suradnji s djelatnicima Policijske postaje Donji Miholjac i djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije, pristupilo se gruboj pretrazi terena, sakupljanju dodatnih informacija i planiranju daljnjeg tijeka potrage. Kao ispomoć u noćnoj potrazi aktiviran je i član Odjela za bespilotne sustave iz HGSS Stanice Požega.

U 21:57 na području starih i zapuštenih ribnjaka potražni pas Max pronalazi nestalu osobu. Nalazila se u nepokretnom i pothlađenom stanju na izrazito nepristupačnom terenu pa se nakon utopljavanja pristupilo transportu UT-nosilima. Muškarac je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

U ovoj potrazi smo se još jednom podsjetili koliko su potražni psi sa svojim vodičima nezamjenjiv resurs u potražnim akcijama i koliko se dugogodišnji rad, ulaganje i odricanje višestruko vraća uspješnim pronalascima i spašenim životima - objavili su iz HGSS-a.

image
HGSS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2023 10:16