NEOBIČNI OGLAS

Iza priče o izgubljenim svinjama krije se jedna još nevjerojatnija: ‘Preživjele su potres, a sada strahujemo od najgoreg‘

U Podravinu su došle nakon strašnog potresa na Banovini, kada se obiteljska kuća njihovih vlasnika pretvorila u ruševinu.

Oglas putem kojeg se traže izgubljeni Timon i Pumba

 MojPortal

Iza neobičnog oglasa na stupovima diljem Bjelovara o izgubljenim svinjama Timonu i Pumbi krije se nevjerojatna priča.

Naime, to su sve, samo ne obične svinje. Pobjegle su prije otprilike dva mjeseca iz Grginog Konaka koji se nalazi u Donjim Zdjelicama u Koprivničko–križevačkoj županiji, no u Podravinu su došle iz potresom pogođenog područja, piše MojPortal.

Inače, Grgin konak u blizini Bjelovara, Đurđevca i Koprivnice, sjedište je Udruge za zaštitu životinja, prirode i društva “Grgina arka” i utočište za nezbrinute, zlostavljane, ranjene i neželjene životinje.

Na imanju skladno žive sve moguće domaće životinje, a na oporavak uzimaju i divlje životinje koje nakon izlječenja vraćaju u prirodi. Do prije dva mjeseca, na imanju su bili Timon i Pumba…

Iz Udruge nam otkrivaju kako su svinje nestale nakon što su širili imanje.

image

Timon

MojPortal

- One su potpuno pitome i zasigurno nisu nigdje daleko otišle. Jednostavno su izašle prošetati. Iz okolice nas svi znaju, tako da ukoliko ih je netko vidio mogao ih je vratiti, ističe Hrvoje i dodaje kako strahuju od najgoreg jer je riječ o pasmini landras koja se uzgaja za klanje.

- Nemamo više puno nade, no nikad se ne zna. Lijepili smo plakate u cijeloj široj okolici, a imali smo i jednu dojavu kako su viđene dva sela dalje. No, tu je trag stao, kažu u Udruzi iz koje dva mjeseca gaje nadu.

Interes mnogih medija, kažu nam, možda im pomogne u potrazi.

Svinje Timon i Pumba nisu imale sretan život. U Podravinu su došle nakon strašnog potresa na Banovini, kada se obiteljska kuća njihovih vlasnika pretvorila u ruševinu, piše MojPortal.

- Ako se sjećate priloga na TV-u iz te kobne 2020., riječ je o obitelji čiji je član poginuo u potresu. Ostao je ispod ruševina. Žena je završila u bolnici. Svinje su potom došle kod nas i bili smo u kontaktu s njom, ispričao je sugovornik portala.

image

Pumba

MojPortal
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:17