BRDO GRABOVICA

Izdana je građevinska dozvola za budući azil za životinje u Dubrovniku

Životinje će biti smještene u dvanaest kaskadno projektiranih paviljona

Projekcija izgleda budućeg dubrovačkog azila

 Grad Dubrovnik

Izdana je građevinska dozvola za izgradnju azila za životinje na Grabovici kod Dubrovnika, koji će na 12 tisuća metara četvornih moći primiti 352 psa i 91 mačku, izvijestili su u srijedu iz dubrovačke gradske uprave. Ističu kako će suvremeni kompleks biti jedan od najvećih objekata takve vrste u Europi kojim upravlja jedinica lokalne samouprave. Životinje će biti smještene u dvanaest kaskadno projektiranih paviljona.


„U središnjoj zgradi bit će prostori za osoblje, posjetitelje i zaposlenike, veterinarsku službu i ostali servisni prostori, a u zoni paviljona otvoren prostor za smještaj i rekreaciju životinja.


Među paviljonima je projektirana šetnica i sve je uklopljeno u okoliš i postojeći teren, a osigurat će se i prostori za obuku i socijalizaciju pasa”, navode iz Grada Dubrovnika.


Ističu kako je projektom predviđen i prostor za volontere koji se budu željeli uključiti u rad azila, kojim će upravljati stručno tijelo.
Implementacijom fotonaponskih elektrana azil će svoje potrebe za električnom energijom ostvarivati putem solarne energije.
Za provedbu projekta izmjenama prostornih planova uvrštena je nova lokacija budućeg gradskog azila, što je bila glavna administrativna zapreka.


Završenom izradom projektne dokumentacije, sukladne referentnim pravilnicima i zakonima te prema smjernicama međunarodnih udruga za zaštitu životinja, projekt je poboljšan u smislu energetske učinkovitosti i održivosti.


U redovnom postupku izdavanja građevinske dozvole, prethodno je završena e-konferencija tijekom koje nije bilo primjedbi pozvanih javnopravnih tijela te su saslušane stranke u postupku, navode iz Grada Dubrovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:10