ANIMA MUNDI

Jedinstveni projekt, čiji je nositelj veterinarska ambulanta, dvije će se godine odvijati u Čakovcu

 Azil Čakovec

Na sjeveru Hrvatske započela je realizacija dvogodišnjeg projekta ANIMA MUNDI –Centar društvenog poduzetništva za veterinarsku i holističku skrb životinja čiji je nositelj Veterinarska ambulanta 'Mr Kvakan' iz Čakovca a provodi se u partnerstvu sa Socijalnom zadrugom Humana Nova te Međimurskom županijom. Ciljevi ovog jedinstvenog projekta, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda usmjereni su u uvođenje novih poslovnih usluga temeljenih na društvenom poduzetništvu, osnaživanju vlastitih kapaciteta postojećih i novih zaposlenika, proširivanjem svojih poslonih aktivnosti na bolnicu sa veterinarskim stacionarom, trgovinom hrane, salonom za kućne ljubimce, prodajom memorabilija...

Od ostvarene prodaje usluga i proizvoda, nositelj se obvezuje osigurati postotak u iznosu od 0,75 posto od svake usluge/proizvoda za sklonište za napuštene životinje u Čakovcu i Međimurskoj županiji u kojoj djeluje. Uz navedeno Veterinarska ambulanta će za sklonište koje skrbi za stotine napuštenih životinja osiguravati i značajne popuste u njihovom liječenju kao i dosad.

- Sve je moguće kad se planira srcem: razumjeti potrebe nemoćnih, osnažiti sebe za odgovorno i socijalno poduzetništvo, pružiti ruku zajedništva te ostvariti snagu jedinstva. Ovakav projekt još je jedan primjer dobre praske uvođenja novih poslovnih usluga temeljenih na principima društvenog poduzetništva koje svoju dobit planski usmjera u zajednicu, u prostor u kojem živi i djeluje - istaknula je Jerka Mesarić, voditeljica projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:36